14
januari
2019

Basiscursus Luchtvracht Expediënt maart 2019 (avonden)

Basis Cursus Expedient start per 21 maart aanstaande!

De Avond opleiding Basis Cursus Expediënt gaat vanaf donderdag 21 maart 2019 weer van start!  

De overige lesavonden van de cursus zijn op de volgende dagen; donderdag 28 maart, donderdag 4 april, donderdag 11 april, donderdag 18 april, donderdag 25 april en donderdag 2 mei (examen).

 

 

 

Basiscursus Luchtvrachtexpediënt

Doelstelling

Een praktische, boeiende en interactieve cursus, bedoelt voor medewerkers die werkzaam willen zijn in de luchtvrachtbranche / logistiek of al werkzaam zijn.

Doelgroep
• Medewerkers die nog nooit op Schiphol of in de transport en logistiek werkzaam zijn geweest. (Aankomende) medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij het logistieke proces zoals expediteurs, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, GSA’s en transportondernemingen.
• Medewerkers die werkzaam zijn in een operationele functie zoals loodsmedewerker of chauffeur die omgeschoold willen worden naar een administratieve functie.
• Medewerkers die zijdelings betrokken zijn bij het logistieke proces op Schiphol en meer kennis willen vergaren over de logistieke wereld.
• Medewerkers die de kennis van de luchtvracht willen bijspijkeren.

Onderwerpen
De cursus behandelt essentiële onderwerpen zoals de logistieke luchtvrachtketen, import/exportdocumenten (o.a. het airwaybill en enig document), het aangifteproces, douanegoederen, module exportmedewerker, incoterms, safety/security/AEO status. Er zullen voldoende praktijkopdrachten de revue passeren.

Werkopdrachten
De cursist zal werkopdrachten mee krijgen zoals het afhandelen van een exportzending (opmaken airwaybill, het doen van de exportaangifte en het opmaken van een factuur incl. kostenberekening) en het afhandelen van een importzending.

Duur opleiding
De opleiding bestaat uit 7 dagdelen, vangt aan op 18:30 en eindigt zo rond 21:30. Ieder is vanaf 18:00 welkom. Er is voor broodjes en drinken gezorgd.

Diploma
Tijdens de cursus worden oefenvragen gemaakt en luchtvrachtdocumenten opgemaakt. Ter afsluiting wordt een kort examen afgenomen. Bij voldoende resultaat zal een diploma worden overhandigd.

 

Basiscursus Luchtvracht Expediënt maart 2019 (avonden)

WerkCentrale Schiphol

WerkCentrale Nederland B.V.

Flamingoweg 32
1118 EE Schiphol
Telefoon: 020-4059111
Fax: 020-4059120

WerkCentrale Rotterdam

WerkCentrale Nederland B.V.

Overschieseweg 12-D
3044 EE Rotterdam
Telefoon: 010-3032801
Fax: 010-3032802