• Warehouse administratie

  WerkCentrale Nederland heeft als Werving en Selectie organisatie te Schiphol de vacature Warehouse administratie of wel Cargo Office medewerker open staan.

  Voor deze vracht afhandelaar te Schiphol waar gewerkt wordt in 24/7 diensten, is gemotiveerdheid een belangrijk criteria. Uiteraard wanneer je ervaren bent, staat de deur ook open!

  Afgehandeld wordt: Luchtvracht, Export, Import.  

 • Allround Warehouse Medewerker Schiphol

  Bedrijfsinformatie:  Met een totaal aantal medewerkers van rond de 60.000 wereldwijd levert dit bedrijf afhandelingsdiensten aan de luchtvaartindustrie. In Nederland bestaat dit bedrijf uit een aantal bedrijfsonderdelen die in verschillende segmenten actief zijn in de luchtvaart/vrachtindustrie.

WerkzoekendenOpleidingen

Basiscursus Luchtvrachtexpediënt

Doelstelling

Een praktische en boeiende cursus, bedoelt voor medewerkers die werkzaam willen zijn in de luchtvrachtbranche / logistiek of al werkzaam zijn. De cursus behandelt essentiële onderwerpen zoals de logistieke luchtvrachtketen, import/exportdocumenten (o.a. het airwaybill en enig document), het aangifteproces, douanegoederen en incoterms. De cursist zal tijdens de cursus import- en export aangiften opmaken. Er zullen voldoende praktijkvoorbeelden de revue passeren. De cursusonderwerpen zullen veranderen naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen in de luchtvracht/logistiek en opmerkingen/tips van onze klanten/relaties.

Doelgroep

 • Medewerkers die nog nooit op Schiphol of in de transport en logistiek werkzaam zijn geweest. (Aankomende) medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij het logistieke proces zoals expediteurs, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, GSA’s en transportondernemingen.
 • Medewerkers die werkzaam zijn in een operationele functie zoals loodsmedewerker of chauffeur die omgeschoold willen worden naar een administratieve functie.
 • Medewerkers die zijdelings betrokken zijn bij het logistieke proces op Schiphol en meer kennis willen vergaren over de logistieke wereld.
 • Medewerkers die de kennis van de luchtvracht willen bijspijkeren.

Onderwerpen

Introductie luchtvracht en de logistieke keten luchtvracht. Douanezaken. Het airwaybill en overige luchtvracht- en transportdocumenten. Export. Import. Werken met Enig Document. Incoterms. Claims.

Duur opleiding

De opleiding bestaat uit 6 dagdelen, vangt aan op 18:30 en eindigt zo rond 21:30. Ieder is vanaf 18:00 welkom. Er is voor broodjes en drinken gezorgd.

Diploma

Tijdens de cursus worden oefenvragen gemaakt en luchtvrachtdocumenten opgemaakt. Ter afsluiting wordt een kort examen afgenomen. Bij voldoende resultaat zal een diploma worden overhandigd.

VLIEGENSVLUG VAN WCN NAAR LUCHTVRACHTMEDEWERKER

Cursus Heftruck EPT

Een heftruckchauffeur moet beschikken over een heftruckcertificaat . Alle werkgevers verlangen van de heftruckchauffeurs dat ze een heftruck cursus hebben gevolgd en succesvol hebben afgesloten met een certificaat.
Tijdens deze cursus leren bestuurders minder schade te veroorzaken en veiliger en efficiënter te werken. Hierdoor wordt voorkomen dat er minder ongelukken worden gemaakt.

Een vorkheftruck of reachtruck op de juiste manier te bedienen, te verplaatsen en te gebruiken.

 • Lasten op de juiste manier op te nemen, te verplaatsen en te plaatsen.
 • Op een ergonomisch verantwoorde manier te werken.
 • De relevante regelgeving voor het gebruik van een heftruck toe te passen.
 • Actief bij te dragen aan het vergroten van de veiligheid op de werkplek.

Het heftruckcertificaat bewijst dat u voldoende bent opgeleid om een heftruck veilig te kunnen bedienen. De heftruck cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

WerkCentrale Schiphol

WerkCentrale Nederland B.V.

Flamingoweg 32
1118 EE Schiphol
Telefoon: 020-4059111
Fax: 020-4059120

WerkCentrale Rotterdam

WerkCentrale Nederland B.V.

Overschieseweg 12-D
3044 EE Rotterdam
Telefoon: 010-3032801
Fax: 010-3032802