Werkgevers

Basiscursus Luchtvrachtexpediënt

Schiphol
6 maanden
Nog niet bekend
Diploma

Doelstelling

Een praktische, boeiende en interactieve cursus, bedoelt voor medewerkers die werkzaam willen zijn in de luchtvrachtbranche / logistiek of al werkzaam zijn.

Doelgroep

opleiding basiscursus luchtvracht - basiscursus luchtvrachtexpedient
  • Medewerkers die nog nooit op Schiphol of in de transport en logistiek werkzaam zijn geweest. (Aankomende) medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij het logistieke proces zoals expediteurs, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, GSA’s en transportondernemingen.
  • Medewerkers die werkzaam zijn in een operationele functie zoals loodsmedewerker of chauffeur die omgeschoold willen worden naar een administratieve functie.
  • Medewerkers die zijdelings betrokken zijn bij het logistieke proces op Schiphol en meer kennis willen vergaren over de logistieke wereld.
  • Medewerkers die de kennis van de luchtvracht willen bijspijkeren.

Onderwerpen

De cursus behandelt essentiële onderwerpen zoals de logistieke luchtvrachtketen, import/exportdocumenten (o.a. het airwaybill en enig document), het aangifteproces, douanegoederen, module exportmedewerker, incoterms, safety/security/AEO status. Er zullen voldoende praktijkopdrachten de revue passeren.

Werkopdrachten

De cursist zal werkopdrachten mee krijgen zoals het afhandelen van een exportzending (opmaken airwaybill, het doen van de exportaangifte en het opmaken van een factuur incl. kostenberekening) en het afhandelen van een importzending.

Duur opleiding

De opleiding bestaat uit 7 dagdelen, vangt aan op 18:30 en eindigt zo rond 21:30. Ieder is vanaf 18:00 welkom. Er is voor broodjes en drinken gezorgd.

Diploma

Tijdens de cursus worden oefenvragen gemaakt en luchtvrachtdocumenten opgemaakt. Ter afsluiting wordt een kort examen afgenomen. Bij voldoende resultaat zal een diploma worden overhandigd.

diploma

Bel voor meer informatie: 020-4059111
Mail: info@wcn.nl

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Loodsmedewerker Schiphol

Ben jij een ervaren loodsmedewerker Schiphol? Wil je werken op Schiphol? Heb jij een stabiel werkverleden en geen problemen met een Backgroundcheck van de afgelopen 5 jaar? Werken bij een middelgroot bedrijf in een hecht team?
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 17
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top