Werkgevers

Loodsmedewerker Schiphol

Lossen, laden en snel weg.
De loodsmedewerker zorgt voor het laden, het lossen en de opslag van goederen. Hierbij is opslag vaak van korte duur. Het laad- en losproces gebeurt handmatig en met interne transportmiddelen zoals de heftruck of de elektrische pallettruck (EPT).

Wat zijn de werkzaamheden van een loodsmedewerker?

De goederen worden gebracht door de vrachtwagenchauffeur. De goederen worden los, op pallets, op vliegtuigplaten of in containers aangeleverd. Je lost de vrachtwagen met heftruck of EPT. Voor aanname controleer je of de aantallen kloppen en of de goederen schadevrij zijn. Hierna worden ze gesorteerd en op pallets gezet. Het opbouwen van de pallets gebeurt handmatig en kan fysiek zwaar zijn. Na het aanbrengen van krimpfolie worden de pallets vaak voor een korte periode met heftruck of EPT op een locatie in de loods weggezet. Als de goederen weer worden opgehaald dan krijgen de goederen afhankelijk van transport een extra etiket. De zending wordt weer met de heftruck of EPT in de vrachtwagen geladen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden.

Wat wordt van een loodsmedewerker gevraagd?

Voor het werk als loodsmedewerker ben je verantwoordelijk, accuraat en fysiek in orde. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Voor sommige bedrijven is een VGB-screening vereist. Dit is een andere en strengere screening dan de VOG. Hiertoe dien je minimaal acht jaar in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Bij de meeste bedrijven werk je als loodsmedewerker in wisseldiensten en in het weekend.

loodsmedewerker

Wat voor salaris wordt geboden aan een loodsmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 1900,00 bruto per maand en loopt tot € 2300,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een loodsmedewerker kan doorgroeien naar de functie van ULD-bouwer, export loodsmedewerker, platformmedewerker, voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider.

Kan ik als loodsmedewerker nog cursussen volgen?

Voor het transport van goederen in de loods wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck en soms reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen.

Voor de startende loodsmedewerker organiseert WerkCentrale Nederland de cursus logistiek medewerker. Deze cursus duurt 4 dagdelen en geeft een goed beeld van de logistieke keten, opslag en distributie van goederen, douanegoederen, intern transport en veiligheid. Tijdens deze cursus neem je deel aan de heftruck/EPT-cursus en de cursus medewerker luchtvracht.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Junior Loodsmedewerker

Regio Schiphol
Fulltime
Direct

Omscholing logistiek medewerker loods

Regio Schiphol
Fulltime
Direct

Loodsmedewerker Schiphol parttime

Regio Schiphol
Parttime
Per direct

Loods administratief medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Loodsmedewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
Nu

Loodsmedewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
Nu

WerkCentrale Nederland erkend en gecertificeerd

De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.

Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.

NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.

Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.

Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!

Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Bouwer vliegtuigplaten

Ben jij een ervaren "bouwer vliegtuigplaten, ULD platenbouwer" en op zoek naar werk? Ervaring met contouren bouwen als bouwer vliegtuigplaten? Schroom je niet van hard werken?
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 32
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top