Uw goederen, mijn zorg
Als magazijnmedewerker of als logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor de opslag, transport en distributie van goederen.
Bij binnenkomst controleer je de goederen op schade, nummer en hoeveelheid. Als de goederen juist zijn ontvangen, zet je ze weg op locatie. Je verwerkt de locatie van de ontvangen goederen in het logistieke voorraadbeheersysteem. Dit gebeurt vaak met handscanners of door handmatige invoer in de computer.
Bij een bestelling of order van de klant wordt een logistieke orderbon gemaakt. Met deze orderbon ga je orderpicken, orders verzamelen. Je zoekt de goederen die op de orderbon staan in het magazijn, verzamelt de goederen en verpakt de goederen. Hierbij komt het voor dat de goederen handmatig op pallets moeten worden gezet. Dit kan soms fysiek zwaar zijn. Je zorgt ervoor dat de goederen op de juiste wijze zijn verpakt en voorzien van labels/stickers en daarmee verzendklaar zijn. De zending wordt met gebruik van intern transportmiddelen klaargezet voor de chauffeur die de goederen komt halen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden.
Voor het werk als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk/accuraat, fysiek in orde en goed in hoofdrekenen en het lezen van lange cijfer- en letterreeksen. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst Nederlands en/of Engels in woord en geschrift. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.
Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 1900,00 bruto per maand en loopt tot € 2500,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.
Een allround magazijnmedewerker kan doorgroeien naar de functie van voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider.
Voor het transport van goederen in het magazijn wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck of reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen.
Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.
De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.
Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.
NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.
Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.
Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!
Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.