Voor service wil je betaalt krijgen
Als medewerker debiteurenbeheer of als debiteurmedewerker ben je verantwoordelijk voor het innen van het geld.
Een medewerker debiteurenbeheer (ook wel: 'debiteurenbeheerder', 'medewerker debiteurenadministratie' of 'medewerker debiteuren') is iemand die ervoor zorgt dat de klanten van een bedrijf voldoen aan hun betalingsverplichting. Het bedrijf waarvoor jij werkt heeft een service verleend bijvoorbeeld goederen geleverd waar nu betaald voor dient te worden. Voor service betaal je. Na het leveren van deze service wordt een factuur ofwel een rekening opgemaakt voor de klant. Deze factuur dient na verloop van tijd, de afgesproken betaaltermijn, betaald te worden. Is de betaling gedaan dan wordt deze verwerkt in het boekhoudsysteem. Is de betaaltermijn overschreden dan zal de debiteurenbeheerder een mail of een belletje moeten gaan doen om te zorgen dat er alsnog betaald gaat worden.
Wat is de reden van niet betalen? Is de factuur nooit ontvangen, is je contactpersoon hier niet meer werkzaam?
De verantwoordelijk ligt dan bij het opstellen van facturen en het verwerken en registreren ervan. Daarnaast zorgt een medewerker debiteurenbeheer voor een goede en nette afhandeling bij betalingsachterstanden.
Een nette telefoonstem, geduld en begrip dat moet een medewerker debiteurenbeheer op kunnen brengen. Een nette en verzorgde, kloppende administratie zijn ook essentieel. Bellen naar je klanten dat een factuur of rekening niet betaald is, kan ergernis veroorzaken en zeker in die gevallen dat door jouw administratie die niet klopt de rekening wel degelijk betaald was. Secuur zijn is dan heel belangrijk.
Voor het werk als medewerker debiteurenbeheer ben je dan ook verantwoordelijk/accuraat en goed in hoofdrekenen en het lezen van lange cijfer- en letterreeksen. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst Nederlands en/of Engels in woord en geschrift. Overige werkzaamheden:
Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2000,00 bruto per maand en loopt tot € 2700,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief reiskosten en reserveringen.
Een medewerker debiteurenbeheer kan doorgroeien naar de functie van teamleider of hoofd financiële administratie.
Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.
De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.
Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.
NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.
Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.
Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!
Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.