Ik maak het verschil bij groei.
Een pricing analyst Schiphol of Rotterdam is verantwoordelijk voor het analyseren van de kostprijzen van de leveranciers en de interne organisatie, het maken van prijsafspraken met de leveranciers en doet voorstellen voor de bepaling van de prijzen of tarieven naar de klant.
Een pricing analyst werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur of een vervoerder (transportbedrijf, rederij, luchtvaartmaatschappij). Als pricing analyst werk je samen met contactpersonen binnen de afdelingen pricing, sales, business development en de operationele teams zoals import of export). De pricing analyst vervult een sleutelrol bij het bepalen van de inkoopprijzen en de verkoopprijzen. De taken van de pricing analyst zijn het verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden data of informatie over prijs en over alle zaken die van invloed zijn op de prijs, het onderhouden van contacten en het maken van prijsafspraken met de leverancier (vervoerder, rederij of luchtvaartmaatschappij), het onderhouden van contacten binnen de eigen organisatie en het maken en presenteren van voorstellen voor pricing. Je werkt in dagdiensten.
Als pricing analyst ben je cijfermatig en communicatief sterk, stressbestendig, klantvriendelijk, commercieel, en financieel onderlegd. De functie is meer een commerciële of communicatieve functie dan een financiële functie. Je bent gedreven om resultaat te behalen en hebt een sterke focus op werkprocessen, datanauwkeurigheid, analyse, verslaglegging, presentatie en timemanagement. Logistieke werkervaring als pricing analyst of met diverse taken van de functie is een sterke pré. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Als pricing analyst beheers je softwarepakketten zoals word en met name excel zeer goed. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag).
Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van werkervaring. Het salaris ligt tussen € 3000,00 bruto per maand en € 4000,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.
Je zult in ieder geval over de bovenstaande eigenschappen moeten beschikken, maar zonder commerciële en logistieke werkervaring is dit lastig. Logistieke relevante werkervaring is vereist om het niveau van de functie te kunnen halen.
Een commerciële exportmedewerker of expediteur kan doorgroeien naar de functie van pricing analyst. Dit geldt ook voor een ervaren logistieke sales medewerker of ervaren medewerker customer service. De functies van exportmedewerker, expediteur, sales medewerker en medewerker customer service worden ook aangeboden door WerkCentrale Nederland.
Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond. Zo kun je in ieder geval jouw basiskennis vergroten. Wil je hier meer over weten? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.
Een doorgroei naar een functie als supervisor of manager pricing is mogelijk.
Dit zullen vooral opleidingen zijn die worden aangeboden door het bedrijf en niet door WerkCentrale Nederland.
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.
De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.
Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.
NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.
Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.
Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!
Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.