Werkgevers

Vacature Transportplanner Schiphol

Het hart van de transportbranche
Als vacature transportplanner Schiphol ben je verantwoordelijk voor de planning van het transport voor luchtvracht, zeevracht, nationaal transport en/of internationaal transport.

Wat zijn de werkzaamheden van een vacature transportplanner Schiphol?

Een transportplanner werkt met name bij een transportbedrijf maar dit kan ook bij een expediteur of ander logistiek bedrijf zijn. De transportplanner is een stressbestendige, klantvriendelijke en oplossingsgerichte regelaar. De belangrijkste taken van een transportplanner zijn het verwerken van transportopdrachten, het maken van een routeplanning, het bepalen van de meest optimale route qua kosten en tijd, het aansturen van het magazijn of de loods welke goederen moeten worden klaargezet voor transport, het inplannen van chauffeurs of vrachtwagenchauffeurs en vrachtwagens, het onderhouden van contacten met de klant en/of de ontvanger van de goederen over status en levertijd en waar mogelijk het zoeken van retourvracht voor optimale benutting van het wagenpark. Dit zijn veel taken die in een relatief kort tijdsbestek moeten worden uitgevoerd. Het kan per bedrijf verschillen hoeveel taken de transportplanner moet uitvoeren.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
transportplanner - transportplanner

Wat wordt van een vacature transportplanner Schiphol gevraagd?

transportplanner

Een transportplanner moet vooral stressbestending, klantvriendelijk en oplossingsgericht zijn. Voor het werk als transportplanner is jouw opleidingsniveau, werkniveau en denkniveau minimaal MBO+. Een planner beschikt over goede geografische kennis en kan duidelijk communiceren. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Je kunt in bezit te komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Administratieve werkervaring in de transportsector is een pré. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.

Wat voor salaris wordt geboden aan een vacature transportplanner Schiphol?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en de functie. Het salaris start vaak bij € 2500,00 bruto per maand en loopt tot meer dan € 3500,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor werk op onregelmatige tijden, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als vacature transportplanner Schiphol aan de slag?

Zonder administratieve werkervaring in de transport- of logistieke branche is dit lastig. Je kunt eventueel als junior transportplanner werken als deze vacature beschikbaar is. Je dient wel over de eigenschappen te beschikken die boven zijn genoemd. Ben je een afgestudeerde HBO-er met een transport of logistieke studierichting? Dan zijn er zeker mogelijkheden en kun je reageren op de vacature.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een transportplanner kan een zijstap maken naar de functie van exportmedewerker, importmedewerker of expediteur. Een transportplanner kan ook doorgroeien naar de functie van route development manager, transportmanager, hoofdplanner of teamleider transport.

Kan ik als transportplanner nog cursussen volgen?

Een junior transportplanner kun je onze basiscursus luchtvracht expediënt volgen. Met deze cursus kun je heel goed een zijstap maken naar de functie van exportmedewerker, expediteur, importmedewerker. Bij deze cursus leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Planner wegtransport

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Supervisor planner

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Transportplanner Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Vacature Rotterdam airport

Loodsmedewerker Luchthaven Rotterdam. De werkzaamheden van een loodsmedewerker luchthaven Rotterdam worden uitgevoerd in de loods van dit bedrijf te Rotterdam Den Haag Airport. In een team samen met andere collega’s zorg je voor een correcte verwerking van de goederenstroom.
Regio Rotterdam
Fulltime
April 2021
1 2 3 52
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top