Werkgevers

Werken als customer service medewerker Schiphol

De veelzijdige regelaar
De functie customer service medewerker Schiphol of Rotterdam is een veelzijdige regelfunctie. De customer service medewerker is verantwoordelijk voor de voorbereiding en de afhandeling van import/export luchtvracht- en/of zeevrachtzendingen. De customer service medewerker heeft hierbij contact met de klant, de vervoerder en diverse afdelingen binnen het bedrijf zoals import, export, facturatie en sales. Ben je een verzorgend type (gewerkt in de zorg) of sta je in de bediening klaar voor de klanten (terras of restaurant) dan is deze baan als customer service medewerker Schiphol zeer ideaal voor jou. Het type persoon die jij bent, zal een groot succes bereiken op Schiphol, Werken als Customer service medewerker Schiphol?

Wat zijn de werkzaamheden van een customer service medewerker Schiphol of Rotterdam?

Als customer service medewerker werk je met name bij een expediteur. Je verzorgt de voorbereiding en afhandeling van import en/of export vrachtzendingen. Je hebt veel telefonisch contact en mailcontact met de klant over toekomstige vrachtzendingen en over de status van huidige vrachtzendingen. De voorbereiding bestaat uit invoeren van gegevens in het systeem, het regelen van transport, het laten opmaken of zelf opmaken van de documentatie, indien nodig het laten opmaken van een douaneaangifte door een declarant. Verdere afhandeling bestaat uit het controleren van de vrachtzending en zorgen dat de zending op de afgesproken tijd op de juiste locatie wordt geleverd. Je verwerkt alle gegevens in het dossier van de vrachtzending en rapporteert deze aan de klant en afdelingen binnen het bedrijf zoals facturatie. Overige taken van een customer service medewerker kunnen zijn het in overleg met je leidinggevende maken van afwijkende inkoopafspraken, het in behandeling nemen van claims bij schade en het geven van leads aan de salesafdeling. Je werkt vaak volgens vooraf afgesproken procedures en richtlijnen. De vacature customer service medewerker staat vrijwel altijd open! Laat het ons weten wat je wilt wanneer je wilt werken als customer service medewerker: info@wcn.nl

  • Vacatures die voldoen aan customer service medewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
customer service medewerker
Werken als customer service medewerker Schiphol

Wat wordt van een customer service medewerker Schiphol of Rotterdam gevraagd?

Voor het werk als vacature customer service medewerker ben je verantwoordelijk, accuraat, klantvriendelijk en oplossingsgericht. Je communiceert duidelijk en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Administratieve werkervaring in de luchtvracht en/of zeevracht en kennis van douanegoederen en INCOterms (leveringsvoorwaarden) is een sterke pré.  Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal MBO en bij voorkeur transport, logistiek of zeevaart. Bij de meeste bedrijven werk je in dagdiensten maar bij sommige bedrijven werk je ook dag, avond, weekenddiensten.

Wat voor salaris wordt geboden aan een customer service medewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris ligt tussen de € 2200,00 bruto per maand en de € 3000,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als customer service medewerker aan de slag?

Zonder administratieve werkervaring in de transport- of logistieke branche is dit lastig. Je kunt eventueel als junior werken als deze vacature beschikbaar is. Je dient wel over de eigenschappen te beschikken die boven zijn genoemd. Ben je een afgestudeerde HBO-er met een transport of logistieke studierichting? Dan zijn er zeker mogelijkheden en kun je reageren op de vacature.

Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of opleidingsniveau op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een doorgroei naar exportmedewerker, importmedewerker, expediteur of medewerker inside sales is mogelijk. Je kunt ook doorgroeien naar een leidinggevende functie zoals teamleider of supervisor customer service.

Kan ik als customer service medewerker nog cursussen volgen?

Een startende vacature customer service medewerker kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Customer service medewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
In overleg

Customer Service Medewerker Luchtvracht

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk
€2.200,- tot €2.950,-

Customer Service Representative

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Customer Employee

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
€ 2.750,- and € 3.250,-

Customer Service Rotterdam

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Teamleider Customer Service

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Customer service specialist

Regio Rotterdam
Fulltime
ASAP
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Bijbaan op Schiphol

Werken waar en wanneer jij wilt? Dat is mogelijk in de vorm van een bijbaan op Schiphol! Wil je werken met een ploegentoeslag tussen de 150 en 200% daar kan geen horeca baan tegenop! Studenten zijn meer dan welkom!
Regio Schiphol
Bijbaan
1 2 3 69

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top