Werkgevers

Werken als Expediteur

De logistieke alleskunner
De werken als expediteur is een logistieke allrounder. De expediteur is verantwoordelijk voor de afhandeling van import/export luchtvracht- en/of zeevrachtzendingen. De werken als expediteur heeft hierbij contact met de klant, de vervoerder, leveranciers en diverse afdelingen binnen het bedrijf zoals facturatie, warehousing en sales.

Wat zijn de werkzaamheden van een werken als expediteur?

expediteur

Als werken als expediteur verzorg je de afhandeling van import/export zeevracht- en/of luchtvrachtzendingen. De werken als expediteur start met acceptatie van de binnenkomende opdracht en maakt een kostenberekening. Na akkoord wordt een dossier aangemaakt en de vrachtgegevens worden ingevoerd in het systeem. De werken als expediteur regelt verder het transport (zeevracht, luchtvracht en wegtransport), het opmaken van de documentatie, het aanvragen en beheren van vergunningen en het zelfstandig of met hulp van een declarant doen van een douaneaangifte. De expediteur controleert of de vrachtzending op de afgesproken tijd op de juiste locatie wordt geleverd. Overige taken van een expediteur zijn het in behandeling nemen van claims en het oplossen van overige problemen en het zorgen voor een juiste facturatie.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een werken als expediteur gevraagd?

Voor het werk als expediteur ben je verantwoordelijk, accuraat, klantvriendelijk en oplossingsgericht. Je communiceert duidelijk en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Werkervaring in de luchtvracht en/of zeevracht en kennis van douanegoederen en incoterms is een must. Het gevraagde opleidingsniveau is MBO/HBO en bij voorkeur transport, logistiek, scheepvaart, luchtvaart. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Bij de meeste bedrijven werk je in dagdiensten maar bij sommige bedrijven werk je ook dag, avond, weekenddiensten.

Wat voor salaris wordt geboden aan een expediteur?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris werken als expediteur voor een ligt tussen de € 2500,00 bruto per maand en de € 3500,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als expediteur aan de slag?

Zonder administratieve werkervaring in de transport- of logistieke branche is dit lastig. Je kunt eventueel als junior import of als junior export werken als deze vacature beschikbaar is. Je dient wel over de eigenschappen te beschikken die boven zijn genoemd. Ben je een afgestudeerde HBO’er met een transport of logistieke studierichting? Dan zijn er zeker mogelijkheden en kun je reageren op de vacature.

Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of opleidingsniveau op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een doorgroei van werken als expediteur naar leidinggevende functies zoals teamleider of supervisor import/export is mogelijk.

Kan ik als expediteur nog cursussen volgen?

Een startende werken als expediteur kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden).

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Import medewerker vacature

Regio Rotterdam
Parttime
Zo snel mogelijk

Administratief medewerker transport

Regio Sassenheim
Parttime
Zo snel mogelijk

Vacature Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Logistiek export luchtvracht

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Logistics warehouse Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Logistiek loods medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Vacature Rotterdam airport

Regio Rotterdam
Fulltime
April 2021

Planner wegtransport

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Importmedewerker junior

Regio Rotterdam
Fulltime
ASAP

Export medewerker Zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk

Import Pharma

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Export Pharma

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Transportplanner Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Warehouse medewerker Export

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Warehouse medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Sales support binnendienst

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.

Import medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Assistent Forwarder Import

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Medewerker exportkantoor

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Export Operations Specialist

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Studenten bijbaan Schiphol

Studenten bijbaan. Er zijn op Schiphol heel veel bijbanen te vinden die bijvoorbeeld voor een student ideaal zou kunnen zijn. Wij vatten dat samen onder Studenten bijbaan Schiphol. Afhankelijk van wat voor jou als student ideaal is qua werkdagen en werktijden kan WerkCentrale Nederland op Schiphol aardig wat voor je betekenen.
Regio Schiphol
Bijbaan
Maart 2021
1 2 3 52
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top