Werkgevers

Werken als exportmedewerker

Uw goederen gaan door mij de wereld over
Een exportmedewerker, export agent vacature, zorgt ervoor dat de goederen van bijvoorbeeld een verzender in Amsterdam naar een ontvanger in Singapore gaan. Wil je werken als exportmedewerker dan kan dat per direct! 

Wat zijn de werkzaamheden van een exportmedewerker?

export medewerker

Een exportmedewerker of exportagent werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur. Een verzender in Amsterdam wenst haar goederen te verzenden naar een ontvanger Singapore. De exportmedewerker zorgt ervoor dat de goederen bij de verzender worden opgehaald. Hij/zij regelt het transport en zorgt voor tijdelijke opslag in een magazijn of loods. Er wordt gezocht naar een luchtvaartmaatschappij en vlucht om de goederen naar Singapore te vliegen. Alle documenten waaronder airwaybill en een douaneaangifte wordt opgemaakt. De goederen worden naar de luchtvaartmaatschappij of afhandelaar gebracht. Deze zorgt ervoor dat de goederen in het vliegtuig wordt beladen. De exportmedewerker heeft contact met een importmedewerker in Singapore om de goederen verder af te handelen. In dit deel van de logistieke keten heeft de exportmedewerker contact met haar klant, vervoerder, luchtvaartmaatschappij en douane. Hij/zij zorgt ook voor de administratieve afhandeling. Kortom een zeer veelzijdige functie. Werken als exportmedewerker met of zonder ervaring, pak hier je kans: info@wcn.nl   

  • Vacatures die voldoen aan Export medewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een exportmedewerker of export agent vacature gevraagd?

Voor het werk als export medewerker ben je verantwoordelijk/accuraat, klantvriendelijke en oplossingsgericht. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Administratieve logistieke werkervaring is een pré. Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal MBO. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.

Wat voor salaris wordt geboden aan een exportmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2200,00 bruto per maand en loopt tot € 3200,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen. Werken als export medewerker start bij WerkCentrale Nederland!

Kan ik ook zonder werkervaring als exportmedewerker aan de slag?

Dat kan zeker maar dan start je bijvoorbeeld als junior exportmedewerker. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of opleidingsniveau op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

De functie van export medewerker kent vele taken. Een doorgroei naar allround export medewerker is hierin mogelijk. Een allround exportmedewerker kan doorgroeien naar declarant, expediteur, teamleider of zelfs supervisor.

Kan ik als exportmedewerker nog cursussen volgen?

Een startende exportmedewerker kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Een ervaren exportmedewerker kan de opleiding declarant volgen.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Export medewerker Zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk
In overleg

Logistiek export luchtvracht

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk
Van € 2.000,- tot € 2.300,-

Export Medewerker FT

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Export Supervisor

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Medewerker Export

Regio Schiphol
Parttime
ASAP
In overleg

Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Customer Employee

(Junior/medior) Customer Business Solutions Employee (fulltime, 40 hours/5 days per week, standard office hours 0900-1730) In this challenging role, you will be part of the Business Intelligence (BI) & Solutions Netherlands Department, deploying your analytical- and technical skillset to aid in ensuring customer satisfaction and strengthen the customer relationship, with a strong emphasize on Data Quality and Operational Excellence.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
1 2 3 69

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top