Werkgevers

Werken als Magazijnmedewerker

Uw goederen, mijn zorg.
Als magazijnmedewerker of als logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor de opslag, transport en distributie van goederen. Werken als magazijnmedewerker dat start via WerkCentrale Nederland!

Wat zijn de werkzaamheden van een magazijnmedewerker of logistiek medewerker?

Bij binnenkomst controleer je als magazijnmedewerker de goederen op schade, nummer en hoeveelheid. Als de goederen juist zijn ontvangen, zet je ze weg op locatie. Je verwerkt de locatie van de ontvangen goederen in het logistieke voorraadbeheersysteem. Dit gebeurt vaak met handscanners of door handmatige invoer in de computer. Wil je werken als magazijnmedewerker dan is geen dag hetzelfde!

Bij een bestelling of order van de klant wordt een logistieke orderbon gemaakt. Met deze orderbon ga je orderpicken, orders verzamelen. Je zoekt de goederen die op de orderbon staan in het magazijn, verzamelt de goederen en verpakt de goederen. Hierbij komt het voor dat de goederen handmatig op pallets moeten worden gezet. Dit kan fysiek zwaar zijn. Je zorgt ervoor dat de goederen op de juiste wijze zijn verpakt en voorzien van labels/stickers en daarmee verzendklaar zijn. De zending wordt met gebruik van intern transportmiddelen klaargezet voor de chauffeur die de goederen komt halen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
studenten bijbaan Schiphol
Werken als magazijnmedewerker

Wat wordt van een magazijnmedewerker of logistiek medewerker gevraagd?

Voor het werk als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk/accuraat, fysiek in orde en goed in hoofdrekenen en het lezen van lange cijfer- en letterreeksen. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst Nederlands en/of Engels in woord en geschrift. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.

Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van het magazijn en moet deze goed kunnen beheren. Taken die je als magazijnmedewerker hebt is het aannemen en controleren van goederen, waarbij speciale goederen, zoals giftige producten en producten met een bepaalde houdbaarheid volgens strikte regels verwerkt moeten worden. Verder moet je controleren of de bestelling klopt en deze invoeren in een computersysteem, dus ervaring met computers is erg handig. Ook worden de goederen opgeslagen, waarbij de magazijnmedewerker in het systeem zet waar.

Verder verzamelt een magazijnmedewerker goederen volgens orders en pakt deze veilig in. Er wordt ook gecontroleerd of je collega’s dit correct doen. Vervolgens worden ze met een heftruck in de vrachtwagen geladen. Ook dit moet vervolgens weer in het computersysteem geregistreerd worden. De goederen kunnen verschillen van voedsel tot kleren tot pakketjes. Als magazijnmedewerker ben je een harde werker, die gemotiveerd, actief en ambitieus en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je bent in voor een uitdaging en sociaal, omdat je tijdens dit werk regelmatig in contact komt met klanten en mensen uit andere branches.

Wat voor salaris wordt geboden aan een magazijnmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 1900,00 bruto per maand en loopt tot € 2500,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen. Werken als magazijnmedewerker start hier.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een allround magazijnmedewerker kan doorgroeien naar de functie van voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider.

Kan ik als magazijnmedewerker nog cursussen volgen?

Voor het transport van goederen in het magazijn wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck of reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen.

Hoe kan ik reageren?

Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Magazijnmedewerker vacature Rotterdam

Regio Rotterdam
Fulltime
Januari 2021
In overleg

Magazijnmedewerker

Regio Schiphol
Bijbaan
N.v.t.
€ 10,50 - € 13,00

Teamleader magazijn

Regio Amsterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Magazijnmedewerker Schiphol Parttime

Regio Schiphol
Bijbaan
Nu
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Cargo warehouse

For a company in Nieuw-Vennep, we are immediately looking for logistics warehouse employees, Logistics export air cargo warehouse employee, to handle export freight. This concerns work from Monday to Sunday in day shifts or in evening shifts / night shifts. You can indicate your preference.
Regio Schiphol
Fulltime
At this moment
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top