Werkgevers

Werken als warehouse medewerker

Laden, lossen en plaatsen op locatie.
De warehouse medewerker ook wel loods medewerker genoemd, zorgt voor het laden, het lossen en de opslag van goederen. Hierbij is opslag vaak van korte duur. Het laadproces en losproces gebeurt handmatig en met interne transportmiddelen zoals de heftruck of de elektrische pallettruck (EPT). Werken als warehouse medewerker start hier bij WerkCentrale Nederland!

Wat zijn de werkzaamheden van een warehouse medewerker?

De goederen worden aangeleverd bij het warehouse door een vrachtwagenchauffeur. De goederen worden los, op pallets, op vliegtuigplaten (ULD) of in containers aangeleverd. Je lost, uit uitladen, de vrachtwagen met heftruck of elektrische pallettruck (EPT). Voor aanname controleer je of de aantallen kloppen en of de goederen, de vracht, schadevrij is. Hierna wordt de vracht gesorteerd en op pallets gezet. Het opbouwen van de pallets gebeurt handmatig en kan fysiek wat zwaarder zijn. Na het aanbrengen van krimpfolie (het sealen) worden de pallets vaak voor een korte periode met heftruck of EPT op een locatie in het warehouse weggezet.

Als de goederen weer worden opgehaald dan krijgen de goederen afhankelijk van transport een extra etiket. De zending wordt weer met de heftruck of elektrische pallettruck (EPT) in de vrachtwagen geladen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden. Vaak wordt ook nog met een handscanner gewerkt om goederen in het computersysteem te verwerken wat is er nog in het warehouse aanwezig, wat komt er binnen in het warehouse en wat is er uit het warehouse gegaan. Vacature warehouse medewerker is te vinden bij WerkCentrale Nederland. WerkCentrale Nederland is de logistieke specialist en aangesloten bij de NBBU CAO.

  • Vacatures die voldoen aan warehouse medewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
werken als warehouse medewerker
Werken als warehouse medewerker

Wat wordt van een warehouse medewerker gevraagd?

Werken als warehouse medewerker dan ben je verantwoordelijk, accuraat en fysiek in orde. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Voor sommige bedrijven is een VGB-screening (verklaring van geen bezwaar) vereist. Dit zijn vaak de bedrijven die aan het platform grenzen, ook wel eerste linie loodsen genoemd. Dit is een andere en strengere screening dan de VOG. Hiertoe dien je minimaal acht jaar in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Bij de meeste bedrijven kun je als warehouse medewerker ook in wisseldiensten en in het weekend werken tegen extra vergoedingen. Echter kan dat ook alleen dagdiensten zijn.

Wat voor salaris wordt geboden aan een warehouse medewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2200,00 bruto per maand en loopt tot € 2700,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen dat komt er dan nog extra bij. Werken als warehouse medewerker is een hele mooie ervaring met veel variatie.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een warehouse medewerker kan doorgroeien naar de functie van ULD-bouwer (het opbouwen van vliegtuigplaten), export loodsmedewerker, platformmedewerker, voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider. Een start als warehouse medewerker op bijvoorbeeld Schiphol of in Rotterdam leer je van voor af aan hoe logistiek werkt. Een hele mooie begin stap voor een grenzeloze carrière binnen de logistieke sector. Ook een stap naar de administratieve afdeling is uiteraard nu mogelijk: Cargo Office, Warehouse Administratie, Import of Export!

Kan ik als warehouse medewerker nog cursussen volgen?

Voor het transport van goederen in de loods wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck en soms reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen. Werken op Schiphol in de luchtvracht of werken in Rotterdam in de zeevracht. Het start via WerkCentrale Nederland

Voor de startende warehouse medewerker organiseert WerkCentrale Nederland de cursus logistiek medewerker. Deze cursus duurt 4 dagdelen en geeft een goed beeld van de logistieke keten, opslag en distributie van goederen, douanegoederen, intern transport en veiligheid. Tijdens deze cursus neem je deel aan de heftruck/EPT-cursus en de cursus medewerker luchtvracht. Neem alvast een kijkje naar onze logistieke opleidingen: De mooiste logistieke opleidingen! - WerkCentrale Nederland

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Loodsmedewerkers

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Loodsmedewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Logistiek loods medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Warehouse Storekeeper

As a Warehouse Storekeeper at This Company at Schiphol, you fulfill an indispensable role in the logistics Airfreight industry. You work in day, evening, and night shifts. Your colleagues can rely on you, and you are an expert in operating a forklift. Together with your team, you ensure that all processes run smoothly.
Regio Schiphol
Fulltime

Vakantiekracht

Wil jij graag (extra) geld verdienen, werkervaring op doen en ook werken in de leuke en dynamische werkomgeving zoals Schiphol die is dan ben jij de juiste persoon voor de vacature vakantiekracht?
Regio Schiphol
Vakantiewerk
Wanneer jij wilt

Senior Export Medewerker

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Export medewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

AOG medewerker

Over de functie als AOG Medewerker is het aan jou de taak (luchtvracht) zendingen te coördineren en ben je zowel verantwoordelijk voor de inbound als de outbound zendingen. In deze zeer diverse functie als AOG Medewerker ben jij de spin in het web en heb je contact met airlines, koeriers, klanten, engineers en andere betrokkenen.
Regio Schiphol
Fulltime

Teamleader Warehouse

Ben jij die Teamleader Warehouse met leidinggevende ervaring die dit team komt versterken? Wij zoeken een Teamleader Warehouse met ruime ervaring in het warehouse, ervaring binnen airfreight, een flexibele instelling, daadkracht en overtuigingskracht. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij geen dag hetzelfde is? Reageer dan snel op deze mooie kans op Schiphol!
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR Assistant

Wij zijn zoekende naar HR Assistant voor minimaal 32 uur/week voor een vaste baan. Een mooi bruisend bedrijf met een enorme mooie toekomst voor zich.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 63

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top