Werkgevers

Platformmedewerker

Werken tussen de vliegtuigen
De platformmedewerker werkt in de meest dynamische werkomgeving van Nederland. De platformmedewerker zorgt met name voor het transport van luchtvracht, afhandeling van bagage en het laden en het lossen van de vliegtuigen. Wil jij het gevoel van vrijheid?

Wat zijn de werkzaamheden van een platformmedewerker?

De platformmedewerker werkt bij een afhandelaar. Een afhandelaar is een logistiek bedrijf gelegen aan het platform en verzorgt voor luchtvaartmaatschappijen de opslag, het transport en laden en lossen van luchtvracht. Je staat oog in oog met de mooiste vrachtvliegtuigen, het mooiste wat er is.

Als platformmedewerker kun je als transportmedewerker, ramp agent luchtvracht en bagagemedewerker werken.

Je rijdt als transportmedewerker luchtvracht met speciale transportmiddelen over het platform en vervoert met name vliegtuigplaten (ULD) en luchtvrachtcontainers. Mocht er geen transportwerkzaamheden zijn dan kan het voorkomen dat je meewerkt in de loods. De werkzaamheden zijn dan het rijden van heftruck, opbouwen of afbreken van vliegtuigplaten en het laden en lossen van containers. Geen dag is hetzelfde!

Voor het beladen en het lossen van het vliegtuig zijn opleidingen vereist. De belader van vliegtuigen wordt ook wel ramp agent luchtvracht genoemd. De ramp agent zorgt met behulp van speciale laad- en losmiddelen en een verzamellijst met daarop luchtvrachtzendingen (manifest) voor het lossen en beladen van het vliegtuig. Werken als platformmedewerker, reageer dan direct: info@wcn.nl

Als platformmedewerker kun je ook als bagagemedewerker werken. Je zorgt dan voor het laden en lossen van bagage in en uit het vliegtuig.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een platformmedewerker gevraagd?

Voor het werk als vacature platformmedewerker ben je verantwoordelijk en fysiek in orde. Een rijbewijs B is vereist. Je werkt volgens een rooster in dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten. Voor het werken bij een afhandelaar is een VGB-screening vereist. Hiertoe dien je minimaal acht jaar officieel in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Werken als platform medewerker of een vacature als platform medewerker, het start bij WerkCentrale Nederland.

Wat voor salaris wordt geboden aan een platformmedewerker?

Het salaris verschilt per afhandelaar en is afhankelijk van ervaring en de functie. Het salaris ligt rond de € 2600,00 bruto per maand daarbij komen nog de toeslagen. Doorgroeien naar gelang de ervaring in deze functie aanwezig is, is uiteraard mogelijk.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een platformmedewerker kan bij een afhandelaar ook werken als loodsmedewerker import, heftruckchauffeur, export vliegtuigplatenbouwer. Qua doorgroei is de functie van teamleider of supervisor mogelijk.

Kan ik als platformmedewerker nog cursussen volgen?

Een platformmedewerker kan worden opgeleid tot ramp agent luchtvracht. Je zorgt dan voor het beladen en lossen van vliegtuigen.

Als je bij een afhandelaar werkt zul je een aantal cursussen verplicht moeten volgen. Dit zijn onder andere de cursussen medewerker luchtvracht, dangerous goods en heftruck.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Platformmedewerker Rotterdam

Regio Den Haag
Fulltime
In overleg
€2.373,- - €2.612,-

Platformmedewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
€2.373,- - €2.612,-

Platform en Bagage medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
Bij beschikbaar
vanaf €2400,- ex toeslagen

Vrachtwagenchauffeur platform Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
€2400-€2500
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Freight Forwarder Import

Je behandelt als Freight Forwarder Import importdossiers (zowel LCL als FCL) voor onze klanten zelfstandig, tijdig en volledig van A tot Z, inclusief facturering. Hierbij zorg je voor een correcte en volledige administratie in de daarvoor bestemde systemen. Door je proactieve communicatie, sterke vakkennis en servicegerichte instelling bouw je goede relaties op met klanten, leveranciers en het bedrijf-netwerk. Daarnaast werk je nauw samen met de
Regio Rotterdam
Fulltime

Starter Import Schiphol

Wij zijn voor een internationaal logistiek bedrijf gevestigd op Schiphol opzoek naar een Starter Import Schiphol. Training on the job, een unieke kans. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde starter import om ons team te versterken. Van A t/m Z, alles zul je hier gaan leren!
Regio Schiphol
Fulltime

Assistent Freight Forwarder Zeevracht

Als Assistent Freight Forwarder Zeevracht ondersteun je bij de operationele uitvoering van import- en exportwerkzaamheden (shipspares, resupply, zeevracht en luchtvrachtlading, etc.) volgens de richtlijnen van dit bedrijf en de wensen van de toegewijde klant.
Regio Rotterdam
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top