Werkgevers

Platformmedewerker

Werken tussen de vliegtuigen
De platformmedewerker werkt in de meest dynamische werkomgeving van Nederland. De platformmedewerker zorgt met name voor het transport van luchtvracht, afhandeling van bagage en het laden en het lossen van de vliegtuigen. Wil jij het gevoel van vrijheid?

Wat zijn de werkzaamheden van een platformmedewerker?

De platformmedewerker werkt bij een afhandelaar. Een afhandelaar is een logistiek bedrijf gelegen aan het platform en verzorgt voor luchtvaartmaatschappijen de opslag, het transport en laden en lossen van luchtvracht. Je staat oog in oog met de mooiste vrachtvliegtuigen, het mooiste wat er is.

Als platformmedewerker kun je als transportmedewerker, ramp agent luchtvracht en bagagemedewerker werken.

Je rijdt als transportmedewerker luchtvracht met speciale transportmiddelen over het platform en vervoert met name vliegtuigplaten (ULD) en luchtvrachtcontainers. Mocht er geen transportwerkzaamheden zijn dan kan het voorkomen dat je meewerkt in de loods. De werkzaamheden zijn dan het rijden van heftruck, opbouwen of afbreken van vliegtuigplaten en het laden en lossen van containers. Geen dag is hetzelfde!

Voor het beladen en het lossen van het vliegtuig zijn opleidingen vereist. De belader van vliegtuigen wordt ook wel ramp agent luchtvracht genoemd. De ramp agent zorgt met behulp van speciale laad- en losmiddelen en een verzamellijst met daarop luchtvrachtzendingen (manifest) voor het lossen en beladen van het vliegtuig. Werken als platformmedewerker, reageer dan direct: info@wcn.nl

Als platformmedewerker kun je ook als bagagemedewerker werken. Je zorgt dan voor het laden en lossen van bagage in en uit het vliegtuig.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een platformmedewerker gevraagd?

Voor het werk als vacature platformmedewerker ben je verantwoordelijk en fysiek in orde. Een rijbewijs B is vereist. Je werkt volgens een rooster in dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten. Voor het werken bij een afhandelaar is een VGB-screening vereist. Hiertoe dien je minimaal acht jaar officieel in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Werken als platform medewerker of een vacature als platform medewerker, het start bij WerkCentrale Nederland.

Wat voor salaris wordt geboden aan een platformmedewerker?

Het salaris verschilt per afhandelaar en is afhankelijk van ervaring en de functie. Het salaris ligt rond de € 2600,00 bruto per maand daarbij komen nog de toeslagen. Doorgroeien naar gelang de ervaring in deze functie aanwezig is, is uiteraard mogelijk.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een platformmedewerker kan bij een afhandelaar ook werken als loodsmedewerker import, heftruckchauffeur, export vliegtuigplatenbouwer. Qua doorgroei is de functie van teamleider of supervisor mogelijk.

Kan ik als platformmedewerker nog cursussen volgen?

Een platformmedewerker kan worden opgeleid tot ramp agent luchtvracht. Je zorgt dan voor het beladen en lossen van vliegtuigen.

Als je bij een afhandelaar werkt zul je een aantal cursussen verplicht moeten volgen. Dit zijn onder andere de cursussen medewerker luchtvracht, dangerous goods en heftruck.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Platformmedewerker Rotterdam

Regio Den Haag
Fulltime
In overleg
€2.373,- - €2.612,-

Platformmedewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
€2.373,- - €2.612,-

Platform en Bagage medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
Bij beschikbaar
vanaf €2400,- ex toeslagen

Vrachtwagenchauffeur platform Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
€2400-€2500
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR medewerker

Ben je de HR medewerker die uitblinkt in communicatie, nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan en een achtergrond heeft in HR-administratie? Als je enthousiast wordt van de precisie die bij HR komt kijken, dan is deze vacature op maat gemaakt voor jou. In de rol van HR-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt beheren van administratieve taken. Je fungeert als het aanspreekpunt voor collega's binnen de organisatie.
Regio Schiphol
Fulltime

Pharma medewerker

Pharma medewerker Schiphol binnendienst. • Afhandelen van import en export aanvragen voor klanten • Zorgen dat uitgaande en binnenkomende zendingen bekend zijn • Creëren van documentatie volgens de regels • Verzorgen van een representatieve overeenkomst voor nieuwe klanten
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Douane Declarant

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Senior Medewerker Facturatie

Hallo enthousiaste Schiphol-liefhebber, we zijn op zoek naar een Senior Medewerker Facturatie om de facturatie van onze klanten te beheren. Je komt terecht in een hecht en deskundig team.
Regio Schiphol
Fulltime
Bij beschikbaar
1 2 3 54

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top