Werkgevers

Veel gestelde vragen

Vakantie

Wanneer wordt het vakantiegeld uitbetaald?

Dit gebeurt meestal in de 4e week van de maand mei.

Ik heb vakantie, krijg ik doorbetaald?

Als je voldoende reserveringen hebt opgebouwd kan jouw vakantie betaald worden vanuit jouw vakantie reserveringen. Dit dien je dan wel aan ons door te geven. Dit kan telefonisch, per e-mail of ingevuld worden op je werkbrief.

Ziek & zwanger

Heb ik als uitzendkracht recht op een zwangerschapsuitkering?

Ja, jij hebt recht op betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof, net als werknemers met een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd. Je komt in principe vanaf zes weken voor de vermoedelijke datum van bevalling in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering. Om hiervoor in aanmerking te komen lever je tijdig bij ons een doktersverklaring of een verklaring van de verloskundige in, waarop de vermoedelijke bevallingsdatum staat aangegeven. Het UWV stelt vervolgens je uitkering vast aan de hand van je loon over de laatste 13 weken. Na de bevalling loopt je zwangerschapsuitkering nog maximaal twaalf weken door.

Ik ben ziek, wat moet ik doen?

Als je ziek bent moet je zowel het bedrijf als ons bellen. De ziekmelding moet minimaal een half uur voor aanvang van je werkzaamheden plaatsvinden. Wij zullen je in overleg officieel ziekmelden bij het UWV. Houd ons in ieder geval op de hoogte van je herstel en wanneer je weer aan het werk gaat.  Als je bij het UWV ziekgemeld bent moet je je daar ook beter melden.  Het telefoonnummer van het UWV is 0900-9294 of via www.uwv.nl. Zorg ervoor dat je je BSN-nummer bij de hand hebt.

Pensioen

Wat gebeurt er met mijn pensioen zodra ik stop met werken?

Jouw opgebouwde pensioen blijft natuurlijk van jou. Het is mogelijk, als je binnen 52 weken weer via een uitzendbureau gaat werken, jouw opgebouwde rechten mee te nemen.

Dit betekent dat je niet weer eerst 8 weken gewerkt moet hebben voordat je voor pensioenopbouw in aanmerking komt.

Bouw ik pensioen op?

Vakbonden, werkgevers en de overheid hebben samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Met als doel om het pensioenstelsel opener, persoonlijker en toekomstbestendig te maken.
De Eerste Kamer is akkoord met de nieuwe pensioenregels. Dat betekent dat de nieuwe pensioenplannen en regels definitief doorgaan. De nieuwe Wet gaat in op 1 juli 2023.
Homepage - Home - StiPP (stippensioen.nl)

CAO & wetgeving

Hoeveel pauze moet ik krijgen als ik 16 of 17 jaar ben?

In de Arbeidstijdenwet staat hoe lang een werknemer maximaal mag werken en hoe lang zijn rustperioden minimaal moeten zijn.
De meest up-to-date informatie kun je terugvinden op:

Hoeveel pauze moet ik krijgen als ik 16 of 17 jaar ben? | Rijksoverheid.nl

Wat staat er in de Arbeidstijdenwet over mijn werktijden?

In de Arbeidstijdenwet staan onder meer regels over werken op zondag, nachtarbeid, oproepdiensten en aanwezigheidsdiensten. De regels uit de Arbeidstijdenwet gelden voor iedereen vanaf 18 jaar die voor een werkgever werkt, dus ook voor stagiairs, uitzendkrachten en gedetacheerden.
De meest up-to-date informatie kun je terugvinden op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/wat-staat-er-in-de-arbeidstijdenwet-over-mijn-werktijden

Val ik als uitzendkracht van WerkCentrale Nederland onder een CAO?

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU. Als uitzendkracht val je daarom onder de NBBU CAO voor uitzendkrachten.
Wanneer het inlenende bedrijf een eigen CAO heeft dan gelden er andere regels.

De complete tekst van de CAO kun je vinden op: www.nbbu.nl

Opleidingen

Is het ook mogelijk om een opleiding te volgen?

Via WerkCentrale Nederland zijn diverse opleidingen mogelijk, waarvan sommige zelfs verplicht zijn.

Klik hier om naar de opleidingspagina te gaan.

Uitschrijven & Privacy

Ik wil me uitschrijven bij WerkCentrale, hoe doe ik dat?

Dit kan telefonisch of per email. Als je wilt, houden wij jouw gegevens wel in ons bestand. Als je dit niet wilt, zullen wij jouw gegevens verwijderen.

Indien jij wel via ons gewerkt hebt, zijn wij wettelijk verplicht die gegevens 7 jaar te bewaren.

Salaris & loonbeslag

Loonbeslagen

Als er via een schuldeiser beslag wordt gelegd op jouw loon dan zijn wij verplicht hieraan mee te werken. Dit betekent dat er een bepaald gedeelte van jouw salaris wordt overgemaakt naar de schuldeiser.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook en mijn jaaropgaaf?

Iedere dinsdag versturen wij de loonstroken per email.

Aan het begin van het jaar ontvang je een jaaropgaaf. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de loonstrook. Zorg ervoor dat jij het juiste emailadres opgeeft, ook als je niet meer voor WCN werkzaam bent.

Mijn salaris is niet uitbetaald, hoe kan dat?

Dit kan verschillende redenen hebben. Voor een goede betaling is het belangrijk dat jij jouw volledige ingevulde werkbriefje voor dinsdag 10:00 uur bij ons inlevert. Het werkbriefje kun je op de vestiging inleveren of mailen naar administratie@wcn.nl.

Dient jouw opdrachtgever de uren in, vraag dan jouw leidinggevende of de uren zijn ingediend.

Zijn jouw uren op tijd bij ons binnengekomen maar heb je geen salaris ontvangen, neem dan contact op met onze administratieve afdeling van maandag t/m donderdag van 08:30u tot 17:30u.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

Op dinsdagmiddag worden de salarissen uitbetaald, afhankelijk van de bank staat je salaris in principe binnen vijf werkdagen op je bankrekening.

Als je 1 x per maand je geld wilt ontvangen dan kan dit ook, dan wordt dit elke vierde dinsdag van de kalendermaand uitbetaald.

Zoek jouw vacature:

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Meewerkend Voorman

Regio Schiphol
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Customs Specialist Import

Ben jij klaar voor een uitdagende rol, Customs Specialist Import ,waarin je een cruciale rol speelt bij het vlekkeloos laten verlopen van import douaneoperaties? Als Customs Specialist Import ben jij dé expert die elke dag weer zorgt voor een soepele afhandeling van importprocessen voor onze gewaardeerde klanten. Jouw werk is essentieel voor het succes van ons bedrijf en je krijgt de kans om te schitteren in een dynamische omgeving!
Regio Schiphol
Fulltime / Parttime
Per direct

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Gateway Export Medewerker

Wil jij werken voor de grootste luchtvaartexpediteur ter wereld als (aankomend) Gateway Export Medewerker en onderdeel worden van hun Gateway Import / Export team van ongeveer 20 collega’s?
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 60

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top