Werkgevers

Veel gestelde vragen

Pensioen

Wat gebeurt er met mijn pensioen zodra ik stop met werken?

Jouw opgebouwde pensioen blijft natuurlijk van jou. Het is mogelijk, als je binnen 52 weken weer via een uitzendbureau gaat werken, jouw opgebouwde rechten mee te nemen.

Dit betekent dat je niet weer eerst 8 weken gewerkt moet hebben voordat je voor pensioenopbouw in aanmerking komt.

Bouw ik pensioen op?

Vakbonden, werkgevers en de overheid hebben samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Met als doel om het pensioenstelsel opener, persoonlijker en toekomstbestendig te maken.
De Eerste Kamer is akkoord met de nieuwe pensioenregels. Dat betekent dat de nieuwe pensioenplannen en regels definitief doorgaan. De nieuwe Wet gaat in op 1 juli 2023.
Homepage - Home - StiPP (stippensioen.nl)

CAO & wetgeving

Hoeveel pauze moet ik krijgen als ik 16 of 17 jaar ben?

In de Arbeidstijdenwet staat hoe lang een werknemer maximaal mag werken en hoe lang zijn rustperioden minimaal moeten zijn.
De meest up-to-date informatie kun je terugvinden op:

Hoeveel pauze moet ik krijgen als ik 16 of 17 jaar ben? | Rijksoverheid.nl

Wat staat er in de Arbeidstijdenwet over mijn werktijden?

In de Arbeidstijdenwet staan onder meer regels over werken op zondag, nachtarbeid, oproepdiensten en aanwezigheidsdiensten. De regels uit de Arbeidstijdenwet gelden voor iedereen vanaf 18 jaar die voor een werkgever werkt, dus ook voor stagiairs, uitzendkrachten en gedetacheerden.
De meest up-to-date informatie kun je terugvinden op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/wat-staat-er-in-de-arbeidstijdenwet-over-mijn-werktijden

Val ik als uitzendkracht van WerkCentrale Nederland onder een CAO?

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU. Als uitzendkracht val je daarom onder de NBBU CAO voor uitzendkrachten.
Wanneer het inlenende bedrijf een eigen CAO heeft dan gelden er andere regels.

De complete tekst van de CAO kun je vinden op: www.nbbu.nl

Opleidingen

Is het ook mogelijk om een opleiding te volgen?

Via WerkCentrale Nederland zijn diverse opleidingen mogelijk, waarvan sommige zelfs verplicht zijn.

Klik hier om naar de opleidingspagina te gaan.

Uitschrijven & Privacy

Ik wil me uitschrijven bij WerkCentrale, hoe doe ik dat?

Dit kan telefonisch of per email. Als je wilt, houden wij jouw gegevens wel in ons bestand. Als je dit niet wilt, zullen wij jouw gegevens verwijderen.

Indien jij wel via ons gewerkt hebt, zijn wij wettelijk verplicht die gegevens 7 jaar te bewaren.

Salaris & loonbeslag

Loonbeslagen

Als er via een schuldeiser beslag wordt gelegd op jouw loon dan zijn wij verplicht hieraan mee te werken. Dit betekent dat er een bepaald gedeelte van jouw salaris wordt overgemaakt naar de schuldeiser.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook en mijn jaaropgaaf?

Iedere dinsdag versturen wij de loonstroken per email.

Aan het begin van het jaar ontvang je een jaaropgaaf. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de loonstrook. Zorg ervoor dat jij het juiste emailadres opgeeft, ook als je niet meer voor WCN werkzaam bent.

Mijn salaris is niet uitbetaald, hoe kan dat?

Dit kan verschillende redenen hebben. Voor een goede betaling is het belangrijk dat jij jouw volledige ingevulde werkbriefje voor dinsdag 10:00 uur bij ons inlevert. Het werkbriefje kun je op de vestiging inleveren of mailen naar administratie@wcn.nl.

Dient jouw opdrachtgever de uren in, vraag dan jouw leidinggevende of de uren zijn ingediend.

Zijn jouw uren op tijd bij ons binnengekomen maar heb je geen salaris ontvangen, neem dan contact op met onze administratieve afdeling van maandag t/m donderdag van 08:30u tot 17:30u.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

Op dinsdagmiddag worden de salarissen uitbetaald, afhankelijk van de bank staat je salaris in principe binnen vijf werkdagen op je bankrekening.

Als je 1 x per maand je geld wilt ontvangen dan kan dit ook, dan wordt dit elke vierde dinsdag van de kalendermaand uitbetaald.

Vakantie

Wanneer wordt het vakantiegeld uitbetaald?

Dit gebeurt meestal in de 4e week van de maand mei.

Ik heb vakantie, krijg ik doorbetaald?

Als je voldoende reserveringen hebt opgebouwd kan jouw vakantie betaald worden vanuit jouw vakantie reserveringen. Dit dien je dan wel aan ons door te geven. Dit kan telefonisch, per e-mail of ingevuld worden op je werkbrief.

Ziek & zwanger

Heb ik als uitzendkracht recht op een zwangerschapsuitkering?

Ja, jij hebt recht op betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof, net als werknemers met een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd. Je komt in principe vanaf zes weken voor de vermoedelijke datum van bevalling in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering. Om hiervoor in aanmerking te komen lever je tijdig bij ons een doktersverklaring of een verklaring van de verloskundige in, waarop de vermoedelijke bevallingsdatum staat aangegeven. Het UWV stelt vervolgens je uitkering vast aan de hand van je loon over de laatste 13 weken. Na de bevalling loopt je zwangerschapsuitkering nog maximaal twaalf weken door.

Ik ben ziek, wat moet ik doen?

Als je ziek bent moet je zowel het bedrijf als ons bellen. De ziekmelding moet minimaal een half uur voor aanvang van je werkzaamheden plaatsvinden. Wij zullen je in overleg officieel ziekmelden bij het UWV. Houd ons in ieder geval op de hoogte van je herstel en wanneer je weer aan het werk gaat.  Als je bij het UWV ziekgemeld bent moet je je daar ook beter melden.  Het telefoonnummer van het UWV is 0900-9294 of via www.uwv.nl. Zorg ervoor dat je je BSN-nummer bij de hand hebt.

Zoek jouw vacature:

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Branch Manager Logistiek

De Branch Manager Logistiek is verantwoordelijk voor de beweging, distributie en opslag van benodigdheden en materialen. Het is een warehouse gerelateerde functie!
Regio Amsterdam
Fulltime
In overleg

Douane Declarant

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Productie Medewerker

Je gaat aan de slag als productie medewerker Amsterdam bij een vermalingsbedrijf gevestigd in Amsterdam. Je draagt zorg voor het onderhouden van de productielijn en het distribueren van de grondstoffen. Het betreft fysiek zwaar werk waarbij er veel handmatig moet worden getild en versjouwd. Je werkt in een 3-ploegen rooster en bent van maandag t/m zondag inzetbaar. Uiteraard krijg je een rooster dus weet je van te voren hoe jouw diensten vallen.
Regio Amsterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk
1 2 3 74

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top