Werkgevers

Veel gestelde vragen

Salaris & loonbeslag

Loonbeslagen

Als er via een schuldeiser beslag wordt gelegd op jouw loon dan zijn wij verplicht hieraan mee te werken. Dit betekent dat er een bepaald gedeelte van jouw salaris wordt overgemaakt naar de schuldeiser.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook en mijn jaaropgaaf?

Iedere dinsdag versturen wij de loonstroken per email.

Aan het begin van het jaar ontvang je een jaaropgaaf. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de loonstrook. Zorg ervoor dat jij het juiste emailadres opgeeft, ook als je niet meer voor WCN werkzaam bent.

Mijn salaris is niet uitbetaald, hoe kan dat?

Dit kan verschillende redenen hebben. Voor een goede betaling is het belangrijk dat jij jouw volledige ingevulde werkbriefje voor dinsdag 10:00 uur bij ons inlevert. Het werkbriefje kun je op de vestiging inleveren of mailen naar administratie@wcn.nl.

Dient jouw opdrachtgever de uren in, vraag dan jouw leidinggevende of de uren zijn ingediend.

Zijn jouw uren op tijd bij ons binnengekomen maar heb je geen salaris ontvangen, neem dan contact op met onze administratieve afdeling van maandag t/m donderdag van 08:30u tot 17:30u.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

Op dinsdagmiddag worden de salarissen uitbetaald, afhankelijk van de bank staat je salaris in principe binnen vijf werkdagen op je bankrekening.

Als je 1 x per maand je geld wilt ontvangen dan kan dit ook, dan wordt dit elke vierde dinsdag van de kalendermaand uitbetaald.

Vakantie

Wanneer wordt het vakantiegeld uitbetaald?

Dit gebeurt meestal in de 4e week van de maand mei.

Ik heb vakantie, krijg ik doorbetaald?

Als je voldoende reserveringen hebt opgebouwd kan jouw vakantie betaald worden vanuit jouw vakantie reserveringen. Dit dien je dan wel aan ons door te geven. Dit kan telefonisch, per e-mail of ingevuld worden op je werkbrief.

Ziek & zwanger

Heb ik als uitzendkracht recht op een zwangerschapsuitkering?

Ja, jij hebt recht op betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof, net als werknemers met een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd. Je komt in principe vanaf zes weken voor de vermoedelijke datum van bevalling in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering. Om hiervoor in aanmerking te komen lever je tijdig bij ons een doktersverklaring of een verklaring van de verloskundige in, waarop de vermoedelijke bevallingsdatum staat aangegeven. Het UWV stelt vervolgens je uitkering vast aan de hand van je loon over de laatste 13 weken. Na de bevalling loopt je zwangerschapsuitkering nog maximaal twaalf weken door.

Ik ben ziek, wat moet ik doen?

Als je ziek bent moet je zowel het bedrijf als ons bellen. De ziekmelding moet minimaal een half uur voor aanvang van je werkzaamheden plaatsvinden. Wij zullen je in overleg officieel ziekmelden bij het UWV. Houd ons in ieder geval op de hoogte van je herstel en wanneer je weer aan het werk gaat.  Als je bij het UWV ziekgemeld bent moet je je daar ook beter melden.  Het telefoonnummer van het UWV is 0900-9294 of via www.uwv.nl. Zorg ervoor dat je je BSN-nummer bij de hand hebt.

Pensioen

Wat gebeurt er met mijn pensioen zodra ik stop met werken?

Jouw opgebouwde pensioen blijft natuurlijk van jou. Het is mogelijk, als je binnen 52 weken weer via een uitzendbureau gaat werken, jouw opgebouwde rechten mee te nemen.

Dit betekent dat je niet weer eerst 8 weken gewerkt moet hebben voordat je voor pensioenopbouw in aanmerking komt.

Bouw ik pensioen op?

Vanaf 1 januari 2023 bouw je na 8 gewerkte weken pensioen op als je 21 jaar bent.

CAO & wetgeving

Hoeveel pauze moet ik krijgen als ik 16 of 17 jaar ben?

In de Arbeidstijdenwet staat hoe lang een werknemer maximaal mag werken en hoe lang zijn rustperioden minimaal moeten zijn.
De meest up-to-date informatie kun je terugvinden op:

Hoeveel pauze moet ik krijgen als ik 16 of 17 jaar ben? | Rijksoverheid.nl

Wat staat er in de Arbeidstijdenwet over mijn werktijden?

In de Arbeidstijdenwet staan onder meer regels over werken op zondag, nachtarbeid, oproepdiensten en aanwezigheidsdiensten. De regels uit de Arbeidstijdenwet gelden voor iedereen vanaf 18 jaar die voor een werkgever werkt, dus ook voor stagiairs, uitzendkrachten en gedetacheerden.
De meest up-to-date informatie kun je terugvinden op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/wat-staat-er-in-de-arbeidstijdenwet-over-mijn-werktijden

Val ik als uitzendkracht van WerkCentrale Nederland onder een CAO?

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU. Als uitzendkracht val je daarom onder de NBBU CAO voor uitzendkrachten.

De complete tekst van de CAO kun je vinden op: www.nbbu.nl

Opleidingen

Is het ook mogelijk om een opleiding te volgen?

Via WerkCentrale Nederland zijn diverse opleidingen mogelijk, waarvan sommige zelfs verplicht zijn.

Klik hier om naar de opleidingspagina te gaan.

Uitschrijven & Privacy

Ik wil me uitschrijven bij WerkCentrale, hoe doe ik dat?

Dit kan telefonisch of per email. Als je wilt, houden wij jouw gegevens wel in ons bestand. Als je dit niet wilt, zullen wij jouw gegevens verwijderen.

Indien jij wel via ons gewerkt hebt, zijn wij wettelijk verplicht die gegevens 7 jaar te bewaren.

Zoek jouw vacature:

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Warehouse Storekeeper

As a Warehouse Storekeeper at This Company at Schiphol, you fulfill an indispensable role in the logistics Airfreight industry. You work in day, evening, and night shifts. Your colleagues can rely on you, and you are an expert in operating a forklift. Together with your team, you ensure that all processes run smoothly.
Regio Schiphol
Fulltime

Vakantiekracht

Wil jij graag (extra) geld verdienen, werkervaring op doen en ook werken in de leuke en dynamische werkomgeving zoals Schiphol die is dan ben jij de juiste persoon voor de vacature vakantiekracht?
Regio Schiphol
Vakantiewerk
Wanneer jij wilt

Senior Export Medewerker

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Export medewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

AOG medewerker

Over de functie als AOG Medewerker is het aan jou de taak (luchtvracht) zendingen te coördineren en ben je zowel verantwoordelijk voor de inbound als de outbound zendingen. In deze zeer diverse functie als AOG Medewerker ben jij de spin in het web en heb je contact met airlines, koeriers, klanten, engineers en andere betrokkenen.
Regio Schiphol
Fulltime

Teamleader Warehouse

Ben jij die Teamleader Warehouse met leidinggevende ervaring die dit team komt versterken? Wij zoeken een Teamleader Warehouse met ruime ervaring in het warehouse, ervaring binnen airfreight, een flexibele instelling, daadkracht en overtuigingskracht. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij geen dag hetzelfde is? Reageer dan snel op deze mooie kans op Schiphol!
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Cargo warehouse

For a company in Nieuw-Vennep, we are immediately looking for logistics warehouse employees, Logistics export air cargo warehouse employee, to handle export freight. This concerns work from Monday to Sunday in day shifts or in evening shifts / night shifts. You can indicate your preference.
Regio Schiphol
Fulltime
At this moment
1 2 3 63

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top