Werkgevers

Werken als declarant

Een veelzijdige administratieve duizendpoot
Werken als declarant. Een douane declarant Schiphol luchtvracht of Rotterdam zeevracht verzorgt de aangifte van douanegoederen die het land binnenkomen of het land gaan verlaten. Het gehele administratieve aangifteproces valt onder de verantwoordelijkheid van de declarant.

Wat zijn de werkzaamheden van een douane declarant Schiphol of Rotterdam?

Een douane declarant Schiphol of Rotterdam werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur. De declarant verzorgt en begeleidt het gehele administratieve proces van invoer en uitvoer van douanegoederen. Om douanegoederen te mogen vervoeren stelt de declarant de douane in kennis in de vorm van een aangifte. In deze aangifte laat de declarant middels goederencodes weten wat voor goederen het zijn, de hoeveelheid aan goederen, de douanewaarde, invoerheffingen/accijnzen en wat er met de goederen gebeurt. De declarant berekent ook de tarieven van de goederen. Deze zijn weer belangrijk voor de verzender of de ontvanger van de goederen.

Daarnaast zijn er ook taken zoals het aanvragen van vergunningen, berekenen van restituties, het verzorgen van de entrepotadministratie, begeleiden van douanecontroles, uitvoering zuiveringsprocedures, dossieropbouw en rapportage incidenten. Een goede declarant kan veel geld aan invoerrechten en overige heffingen besparen. De functie is zeer veelzijdig en vraagt kwaliteiten op vele vlakken.

De declarant (ook wel douanedeclarantimport- en exportmedewerker of customs consultant) is dan ook iemand die namens een organisatie douaneformaliteiten afhandelt. Het gaat er hierbij vooral om dat de douanewetgeving correct wordt toegepast, bijvoorbeeld dat er vergunningen zijn om bepaalde producten in te voeren en dat eventuele invoerrechten en accijnzen zijn betaald. De douane is in Nederland onderdeel van de Belastingdienst. Werken als declarant, werken als customs clearance agent, biedt dan ook heel veel mogelijk heden!

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
werken als declarant
Werken als Declarant

Wat wordt van een douane declarant Schiphol of Rotterdam gevraagd?

Voor het werk als volwaardig douane declarant Schiphol of Rotterdam ben je verantwoordelijk, accuraat, punctueel en cijfermatig sterk en financieel onderlegd. Het werk- en denkniveau is MBO+/HBO. Je bent in bezit van een diploma customs consultant of diploma declarant. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het hebben van een aantal jaren werkervaring als declarant is een sterke pré. Werken als declarant betekent dan ook een verantwoordelijke baan hebben!

Wat voor salaris wordt geboden aan een douane declarant Schiphol of Rotterdam?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris ligt tussen de € 2700,00 bruto per maand en de € 3500,00 bruto per maand. Een zeer ervaren declarant kan zelfs nog meer verdienen. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen. Werken als declarant kan dan ook aardig wat salaris opleveren.

Kan ik ook zonder werkervaring als douane declarant Schiphol of Rotterdam aan de slag?

Dat kan niet als declarant maar wellicht wel als junior declarant of als importmedewerker. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of opleidingsniveau op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een declarant kan doorgroeien naar import/export supervisor of import/exportmanager. Werken als declarant kan dan ook een mooie groei betekenen.

Kan ik als douane declarant Schiphol of Rotterdam nog cursussen volgen?

Een startende declarant kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie. De opleiding van junior customs consultant of junior declarant is ook een mogelijkheid.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Customs declarant

Regio Schiphol
Fulltime
Asap
In overleg

Assistent declarant

Regio Amsterdam
Fulltime
Asap
In overleg

Declarant

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Declarant

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Declarant zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Douane Declarant

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Declarant Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Senior Declarant

Regio Rotterdam
Fulltime
In overleg
Inschaling bedrijf
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

HR Coordinator

To provide HR support to employees as a HR Coordinator, Operational Managers and the HR Team and deliver an outstanding HR service. To support effective communication and engagement with employees and to work as an HR generalist providing a rounded HR administration service to our business.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top