Werkgevers

Logistieke opleidingen

Nooit uitgeleerd.
WerkCentrale Nederland is de specialist in het bemiddelen van logistiek personeel en heeft een breed netwerk aan logistieke opleidingen, uitzendkrachten en opdrachtgevers. De logistieke opleidingen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dit netwerk. Veel uitzendkrachten hebben door onze opleidingen een baan gevonden bij één van onze opdrachtgevers. Sommige uitzendkrachten hebben zich verder ontwikkeld naar leidinggevende functies. Dit is wat WerkCentrale Nederland motiveert. Mensen verder helpen in hun logistieke carrière. Onze logistieke opleidingen zijn daar een belangrijk in. Werken in de logistiek is starten met de logistieke opleidingen van WerkCentrale Nederland!

Welke logistieke opleidingen kan ik volgen?

WerkCentrale Nederland werkt samen met een aantal opleidingsbedrijven. Door deze jarenlange samenwerking zijn sommige opleidingen op maat gemaakt en afgestemd op de praktijk. De volgende logistieke opleidingen kun jij volgen:

  • De basiscursus luchtvracht expediënt
  • Vrachtwagenchauffeur (rijbewijs C, rijbewijs CE, code 95, ADR en opfrislessen)
  • De cursus logistiek medewerker
  • De logistieke cursus heftruckchauffeur
  • De logistieke cursus reachtruckchauffeur
  • De logistieke cursus elektrische pallet truck (EPT)
  • De logistieke cursus medewerker luchtvracht (MLV)

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

WerkCentrale Nederland betaalt de opleidingen. Je werkt als uitzendkracht en lost daarmee de kosten voor de opleiding af. Het aantal te werken uren is afhankelijk van de opleidingskosten. Zolang je werkt en daarmee de opleiding aflost wordt er geen geld van het salaris ingehouden. De meeste opleidingen worden binnen de reguliere uitzendtermijn afgelost en staan een overname of arbeidscontract bij een bedrijf niet in de weg. WerkCentrale Nederland is uniek in de snelheid waarmee jij een opleiding kunt aflossen. Bij WerkCentrale Nederland volg je een opleiding, heb je een baan en na afronding kan het bedrijf jou een contract aanbieden. Dat zijn drie vliegen in één klap. Mooier kan het niet om te gaan werken in de logistiek.

Je kunt de meeste logistieke opleidingen ook volgen zonder als uitzendkracht te werken. Je betaalt de kosten van de cursus rechtstreeks aan WerkCentrale Nederland en wij bevestigen jouw deelname. Voor meer informatie: https://www.werkcentralenederland.nl/logistieke-opleidingen/

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

De basiscursus luchtvracht expediënt

Deze logistieke administratieve opleiding duurt 7 dagdelen en leert je de logistieke keten, luchtvracht, transportdocumenten (waaronder airwaybill), douanedocumenten, douaneaangifte en incoterms (de logistieke leveringsvoorwaarden). Met de basiscursus luchtvracht expediënt kun je als logistiek administratief medewerker aan de slag. Voorbeelden van functies zijn (junior) importmedewerker, (junior) exportmedewerker, medewerker facturatie, logistiek customer servicemedewerker, medewerker gateway, CSUM medewerker en cargo officemedewerker. Voor meer informatie zie onze online informatiefolder. Een mooie begin stap om te werken in de logistiek. MEER INFO.

opleidingen logistiek
Logistieke opleidingen

Vrachtwagenchauffeur (rijbewijs C, rijbewijs CE, code 95, ADR en opfrislessen)

WerkCentrale Nederland biedt een ruim aanbod aan opleidingen voor het rijden van vrachtwagen. De opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C of vrachtwagenchauffeur trekker/oplegger rijbewijs CE zijn dure opleidingen. Afhankelijk van het aantal lessen en te volgen (her)examens variëren de kosten van € 2000,00 tot € 4000,00 excl. BTW. WerkCentrale Nederland biedt de mogelijkheid om deze rijopleidingen te volgen. Je werkt als uitzendkracht bij logistieke bedrijven tijdens de opleiding. Na het behalen van het rijbewijs ga je aan de slag als vrachtwagenchauffeur. WerkCentrale Nederland biedt ook code 95, ADR (gevaarlijke stoffen basis) en opfrislessen. De tijdsduur van aflossing van deze opleidingen zijn zeer interessant. Voor meer informatie zie onze online informatiefolder. Werken in de Logistiek of cursus in de logistiek? MEER INFO.

De cursus logistiek medewerker

De cursus logistiek medewerker is voor logistieke starters die als magazijnmedewerker, loodsmedewerker of als heftruckchauffeur willen werken. De cursus logistiek medewerker duurt 4 dagdelen en leert je de logistieke keten, transport, distributie en opslag van goederen, documenten, douane, fysieke belasting en veiligheid. Hierbij neem je ook deel aan de ééndaagse heftruck/EPT-cursus en cursus medewerker luchtvracht. Met deze cursus ga je als magazijnmedewerker of als loodsmedewerker aan het werk. Werken in de logistiek dat start via WerkCentrale Nederland. Mooie logistieke opleidingen: MEER INFO.

Cursus heftruckchauffeur

werken in de logistiek

Voor het rijden van heftruck is een heftruckdiploma of certificaat vereist. Deze ééndaagse cursus bestaat uit een theoriedeel (de heftruck, hefbelasting en veiligheid) en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel leer je veilig te rijden, vracht op te pakken en wegzetten op locatie (op de grond en in stellingen). Werken in de logistiek als heftruckchauffeur of wil je een logistieke opleiding volgen? MEER INFO.

Cursus reachtruckchauffeur

Voor het rijden van reachtruck is een reachtruckdiploma vereist. De cursus reachtruckchauffeur kan afhankelijk van ervaring in één dag of meerdere dagen worden afgerond. De cursus reachtruckchauffeur bestaat uit een theoriedeel (de reachtruck, hefbelasting en veiligheid) en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel leer je veilig te rijden, vracht op te pakken en wegzetten op locatie (op de grond en in stellingen). Werken in de logistiek als reachtruckchauffeur of een training volgen? MEER INFO.

Cursus elektrische pallettruck (EPT)

Voor het werken in een magazijn of loods maak je gebruik van een elektrische pallettruck (EPT). Deze cursus is los te volgen of in combinatie met de cursus heftruckchauffeur of cursus reachtruckchauffeur. De cursus EPT is met name een theoriecursus. Voor veel bedrijven is een certificaat verplicht. Wil je je EPT certificaat behalen? MEER INFO.

Cursus medewerker luchtvracht (MLV)

Voor iedere medewerker die met luchtvracht werkt of in aanraking komt met luchtvracht is deze cursus verplicht. De cursus duurt een dagdeel en leert je met name over veiligheidszaken en hoe te handelen bij verdachte – of noodsituaties. Dit is een must om te werken in de logistiek. Meer informatie in logistieke trainingen?

Hoe kan ik reageren?

Je kunt op onze website meer informatie vinden over onze opleidingen. Je kunt dan ook op specifieke functies reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR medewerker

Ben je de HR medewerker die uitblinkt in communicatie, nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan en een achtergrond heeft in HR-administratie? Als je enthousiast wordt van de precisie die bij HR komt kijken, dan is deze vacature op maat gemaakt voor jou. In de rol van HR-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt beheren van administratieve taken. Je fungeert als het aanspreekpunt voor collega's binnen de organisatie.
Regio Schiphol
Fulltime

Pharma medewerker

Pharma medewerker Schiphol binnendienst. • Afhandelen van import en export aanvragen voor klanten • Zorgen dat uitgaande en binnenkomende zendingen bekend zijn • Creëren van documentatie volgens de regels • Verzorgen van een representatieve overeenkomst voor nieuwe klanten
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Douane Declarant

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Magazijnmedewerker Schiphol PT

Voor een internationaal logistiek bedrijf op Schiphol zijn wij op zoek naar Magazijnmedewerker Schiphol Parttime voor 2, 3 of 4 dagen in de week. Je mag zelf aangeven hoeveel dagen per week je inzetbaar bent. Het bedrijf is 24/7 actief. Dit betekent dat de werkdagen tussen maandag tot en met zondag kan liggen. Je kunt voor dag, avond, nacht worden ingedeeld (avond nacht en weekend geeft toeslagen). Overleg over werkdagen en werktijden is mogelijk
Regio Schiphol
Bijbaan
1 2 3 54

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top