Werkgevers

Exportmedewerker

Uw goederen gaan door mij de wereld over
Een exportmedewerker, export agent vacature, zorgt ervoor dat de goederen van bijvoorbeeld een verzender in Amsterdam naar een ontvanger in Singapore gaan.  

Wat zijn de werkzaamheden van een exportmedewerker?

export medewerker

Een exportmedewerker of exportagent werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur. Een verzender in Amsterdam wenst haar goederen te verzenden naar een ontvanger Singapore. De exportmedewerker zorgt ervoor dat de goederen bij de verzender worden opgehaald. Hij/zij regelt het transport en zorgt voor tijdelijke opslag in een magazijn of loods. Er wordt gezocht naar een luchtvaartmaatschappij en vlucht om de goederen naar Singapore te vliegen. Alle documenten waaronder airwaybill en een douaneaangifte wordt opgemaakt. De goederen worden naar de luchtvaartmaatschappij of afhandelaar gebracht. Deze zorgt ervoor dat de goederen in het vliegtuig wordt beladen. De exportmedewerker heeft contact met een importmedewerker in Singapore om de goederen verder af te handelen. In dit deel van de logistieke keten heeft de exportmedewerker contact met haar klant, vervoerder, luchtvaartmaatschappij en douane. Hij/zij zorgt ook voor de administratieve afhandeling. Kortom een zeer veelzijdige functie.    

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een exportmedewerker of export agent vacature gevraagd?

Voor het werk als exportmedewerker ben je verantwoordelijk/accuraat, klantvriendelijke en oplossingsgericht. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Administratieve logistieke werkervaring is een pré. Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal MBO. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.

Wat voor salaris wordt geboden aan een exportmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2200,00 bruto per maand en loopt tot € 3200,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als exportmedewerker aan de slag?

Dat kan zeker maar dan start je bijvoorbeeld als junior exportmedewerker. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of opleidingsniveau op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

De functie van exportmedewerker kent vele taken. Een doorgroei naar allround exportmedewerker is hierin mogelijk. Een allround exportmedewerker kan doorgroeien naar declarant, expediteur, teamleider of zelfs supervisor.

Kan ik als exportmedewerker nog cursussen volgen?

Een startende exportmedewerker kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Een ervaren exportmedewerker kan de opleiding declarant volgen.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Vacature Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Logistiek export luchtvracht

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Export medewerker Zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk

Export Pharma

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Warehouse medewerker Export

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Medewerker exportkantoor

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Export Operations Specialist

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Import medewerker vacature

Wil je assisteren als import medewerker in Rotterdam bij een internationaal bedrijf voor 32 uur per week? WerkCentrale Nederland heeft de mogelijkheden.
Regio Rotterdam
Parttime
Zo snel mogelijk
1 2 3 52
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top