Werkgevers

Importmedewerker

De logistieke spin in het web!
Een importmedewerker dan zorg je ervoor dat de goederen op de juiste wijze Nederland binnenkomen en bij de ontvanger worden afgeleverd. Wil jij werken als importmedewerker of wil je er meer van weten? Lees dan verder.

Wat zijn de werkzaamheden voor een importmedewerker?

Een import Schiphol agent werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur. Via luchtvracht, zeevracht of wegtransport komen de goederen Nederland binnen. Een import agent heeft contact met de verzender, de ontvanger, de luchtvaartmaatschappij of rederij, het transportbedrijf en het magazijn. Als de goederen van buiten de EU Nederland binnenkomen moet er een douaneaangifte worden gedaan en hiermee de goederen worden ingeklaard. De importmedewerker kan een simpele douaneaangifte opmaken. Vaak wordt dit gedaan door een declarant.

De importmedewerker regelt het transport en zorgt eventueel voor tijdelijke opslag. Alle administratieve werkzaamheden zoals het opmaken van transportdocumenten, douanedocumenten en vergunningen worden afgerond. De ontvanger wordt geïnformeerd over de aankomst van de goederen. Een deel van deze werkzaamheden kunnen ook worden uitgevoerd door het transportbedrijf. De kosten voor invoering, opslag, transport, verzekering, etc. worden verwerkt in het systeem. Deze zijn weer nodig voor de facturatie. WerkCentrale Nederland is de logistieke specialist en aangesloten bij de NBBU CAO.

  • Vacatures die voldoen aan importmedewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt er gevraagd aan de importmedewerker?

Voor het werken als importmedewerker ben je verantwoordelijk, accuraat, klantvriendelijk en oplossingsgericht. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) resp. VGB. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Administratieve logistieke werkervaring is een pré. Het gevraagde opleidingsniveau is MBO. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.

Wat voor salaris wordt geboden aan de importmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2500,00 bruto per maand en loopt tot € 3500,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor werk op onregelmatige tijden, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als importmedewerker?

Dat kan zeker maar dan start je bijvoorbeeld als junior importmedewerker. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of een afgeronde opleiding op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Om te werken als importmedewerker zijn er altijd wel mogelijkheden bij WerkCentrale Nederland. Werken in de luchtvracht of zeevracht of hier nog meer over willen weten? Reageer dan.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een importmedewerker kan doorgroeien naar de functie van declarant, exportmedewerker, expediteur, teamleider of zelfs supervisor.

Kan ik als importmedewerker nog cursussen volgen?

Een startende importmedewerker kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie. Een ervaren importmedewerker kan de opleiding declarant volgen. Wil je meer weten over onze logistieke opleidingen kijk dan ook eens naar https://www.werkcentralenederland.nl/logistieke-opleidingen/

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Customs Specialist Import

Regio Schiphol
Fulltime / Parttime
Per direct
In overleg

Zeevracht Import Specialist

Regio Rotterdam
Fulltime
Asap
Tussen €2950 €4000

Junior Import Export Medewerker

Regio Purmerend
Fulltime
In overleg
Max €3000,00

Import Agent Ocean Freight

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
€ 2500,- tot € 3200,-

Import medewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
€3300,-

Import Supervisor

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Starter Import op Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Import Manager

Regio Amsterdam
Fulltime
Asap
€4500 tot €5200

Importmedewerker Rotterdam

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
€3500,-

Medewerker Import Logistics starter

Regio Amsterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Meewerkend Voorman

Regio Schiphol
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Customs Specialist Import

Ben jij klaar voor een uitdagende rol, Customs Specialist Import ,waarin je een cruciale rol speelt bij het vlekkeloos laten verlopen van import douaneoperaties? Als Customs Specialist Import ben jij dé expert die elke dag weer zorgt voor een soepele afhandeling van importprocessen voor onze gewaardeerde klanten. Jouw werk is essentieel voor het succes van ons bedrijf en je krijgt de kans om te schitteren in een dynamische omgeving!
Regio Schiphol
Fulltime / Parttime
Per direct

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Douane Declarant op Schiphol

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 60

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top