Werkgevers

Werken als Loodsmedewerker

Lossen, laden en snel weg.
Werken als loodsmedewerker? De loodsmedewerker Schiphol ook wel warehouse medewerker zorgt voor het laden, het lossen en de opslag van goederen. Hierbij is opslag vaak van korte duur. Het laad- en losproces gebeurt handmatig en met interne transportmiddelen zoals de heftruck of de elektrische pallettruck (EPT).

Wat zijn de werkzaamheden van een loodsmedewerker Schiphol?

De goederen worden gebracht door de vrachtwagenchauffeur. De goederen worden los, op pallets, op vliegtuigplaten of in containers aangeleverd. Je lost de vrachtwagen met heftruck of EPT. Voor aanname controleer je of de aantallen kloppen en of de goederen schadevrij zijn. Hierna worden ze gesorteerd en op pallets gezet. Het opbouwen van de pallets gebeurt handmatig en kan fysiek wat zwaarder zijn. Na het aanbrengen van krimpfolie worden de pallets vaak voor een korte periode met heftruck of EPT op een locatie in de loods weggezet. Als de goederen weer worden opgehaald dan krijgen de goederen afhankelijk van transport een extra etiket. De zending wordt weer met de heftruck of EPT in de vrachtwagen geladen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden. Vaak wordt ook nog met een handscanner gewerkt om goederen in het computersysteem te verwerken. Werken als loodsmedewerker is een hele mooie eerste stap om door te groeien naar andere afdelingen. WerkCentrale Nederland is de logistieke specialist en aangesloten bij de NBBU CAO.

  • Vacatures die voldoen aan loodsmedewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een loodsmedewerker Schiphol gevraagd?

Werken als loodsmedewerker dan ben je verantwoordelijk, accuraat en fysiek in orde. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Voor sommige bedrijven is een VGB-screening vereist dit zijn vaak de bedrijven die aan he platform grenzen, de eerste linie loodsen. Dit is een andere en strengere screening dan de VOG. Hiertoe dien je minimaal acht jaar in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Bij de meeste bedrijven werk je als loodsmedewerker in wisseldiensten en in het weekend. Echter kan dat ook alleen dagdiensten zijn. Werken als loodsmedewerker of een vacature als loodsmedewerker, het start allemaal via WerkCentrale Nederland.

werken als loodsmedewerker
werken als loodsmedewerker

Wat voor salaris wordt geboden aan een loodsmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2200,00 bruto per maand en loopt tot € 2600,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Werken als loodsmedewerker dan kun doorgroeien naar de functie van ULD-bouwer, export loodsmedewerker, platformmedewerker, voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider. Een start als loodsmedewerker op bijvoorbeeld Schiphol of in Rotterdam leer je van voor af aan hoe logistiek werkt. Een hele mooie begin stap voor een grenzeloze carrière binnen de logistieke sector. Leer eerst de basis en groei dan door naar een carrière in de logistiek.

Kan ik als loodsmedewerker nog cursussen volgen?

Voor het transport van goederen in de loods wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck en soms reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen.

Voor de startende loodsmedewerker organiseert WerkCentrale Nederland de cursus logistiek medewerker. Deze cursus duurt 4 dagdelen en geeft een goed beeld van de logistieke keten, opslag en distributie van goederen, douanegoederen, intern transport en veiligheid. Tijdens deze cursus neem je deel aan de heftruck/EPT-cursus en de cursus medewerker luchtvracht.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Loodsmedewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Loodsmedewerker avonddiensten

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
Tussen €2300,- en €2800,

Loodsmedewerker Administratief

Regio Amsterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk
€2500,- tot €2600,- per mnd.

Loods Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Loodsmedewerkers

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Starter Import Schiphol

Wij zijn voor een internationaal logistiek bedrijf gevestigd op Schiphol opzoek naar een Starter Import Schiphol. Training on the job, een unieke kans. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde starter import om ons team te versterken. Van A t/m Z, alles zul je hier gaan leren!
Regio Schiphol
Fulltime

Freight Forwarder Import

Je behandelt als Freight Forwarder Import importdossiers (zowel LCL als FCL) voor onze klanten zelfstandig, tijdig en volledig van A tot Z, inclusief facturering. Hierbij zorg je voor een correcte en volledige administratie in de daarvoor bestemde systemen. Door je proactieve communicatie, sterke vakkennis en servicegerichte instelling bouw je goede relaties op met klanten, leveranciers en het bedrijf-netwerk. Daarnaast werk je nauw samen met de
Regio Rotterdam
Fulltime

Assistent Freight Forwarder Zeevracht

Als Assistent Freight Forwarder Zeevracht ondersteun je bij de operationele uitvoering van import- en exportwerkzaamheden (shipspares, resupply, zeevracht en luchtvrachtlading, etc.) volgens de richtlijnen van dit bedrijf en de wensen van de toegewijde klant.
Regio Rotterdam
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Ocean Freight Expediteur

Boekingen aannemen en onderbrengen bij carriers (sea + air), transporteurs en principalen; Innovatief en klantvriendelijk zijn; Zelfstandig goede oplossingen aandragen voor de dagelijkse problemen; Marge verhogend werken.
Regio Rotterdam
Fulltime
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top