Werkgevers

Werken als Gateway medewerker

Door mij maakt vracht een wereldreis.
De afdeling gateway export is verantwoordelijk voor de afhandeling van de vracht kort voor export vanuit Nederland. Werken als gateway medewerker is erg gevarieerd en vaak in een ploegendienst.

Wat zijn de werkzaamheden om te werken als gateway medewerker?

De afdeling gateway export is verantwoordelijk voor de afhandeling van de vracht kort voor export vanuit Nederland. De afdeling gateway export is hiermee de laatste schakel in de logistieke keten bij vertrek van de vracht. De afdeling gateway export is met name een 24/7 operatie. Vracht staat nooit stil en verplaatst zich over de hele wereld. Vandaar dat er vaak in wisseldiensten (dag/avond of dag/avond/nacht) wordt gewerkt.

Als medewerker gateway export ben je een belangrijke schakel tussen de luchtvaartmaatschappijen, de import/exportafdeling, de transportplanning en het warehouse. De belangrijkste taken zijn het boeken en onderhandelen van ruimte in het vliegtuig bij luchtvaartmaatschappijen, het goed onderhouden van contacten met de vrachtafhandelaars die de vliegtuigen laden en lossen, het bepalen van de volumes en het gewicht van de vracht t.b.v. het boeken van de juiste ruimte in het vliegtuig of vrachtwagen, het opmaken en verwerken van de documenten (Airwaybill, manifest, douanedocumenten) en overige administratie. Ook de afhandeling van gevaarlijke stoffen behoren bij het takenpakket. Werken als Gateway medewerker dat kan uiteraard maar dan dien je wel ons een mail te sturen:  info@wcn.nl. WerkCentrale Nederland is de logistieke specialist en aangesloten bij de NBBU CAO.

  • Vacatures die voldoen aan gateway medewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
Werken als Gateway medewerker
Werken als Gateway medewerker

Wat wordt gevraagd om te werken als gateway medewerker?

Voor het werk als medewerker gateway export ben je verantwoordelijk, accuraat, klantvriendelijk, flexibel en oplossingsgericht. Je bezit goede communicatieve vaardigheden. Een medewerker gateway export beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het gevraagde opleidingsniveau is MBO. Administratieve logistieke werkervaring is een pré. Luchtvracht, zeevracht en wegvracht staat nooit stil. Daarom werk je bij de gateway exportafdeling in dag, avond, nacht en weekenddiensten. Bij een aantal bedrijven zijn nachtdiensten optioneel of niet nodig. Een basiskennis van computerprogramma’s zoals excel, word, outlook is een must. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) of VGB (Verklaring Geen Bezwaar). Dit is een andere en strengere screening dan de VOG. Hiertoe dien je minimaal acht jaar officieel in Nederland te wonen.

Wat voor salaris wordt geboden aan een medewerker gateway export?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris ligt tussen € 2400,00 bruto per maand en € 3000,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor werk op onregelmatige tijden, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als medewerker gateway export aan de slag?

Dat kan zeker maar administratieve werkervaring of logistieke werkervaring bij het bedrijf is belangrijk. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus luchtvracht expediënt volgen. Logistieke werkervaring of een afgeronde opleiding op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een medewerker gateway export kan doorgroeien naar een functie zoals importmedewerker, exportmedewerker, expediteur, customer servicemedewerker, teamleider of zelfs supervisor.

Kan ik als medewerker gateway export nog cursussen volgen?

Een medewerker gateway export kan onze basiscursus luchtvracht expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?

Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Gateway medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Gateway Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
Zeer goed!
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Ground Handlers

Voor één van de grootste Luchtvracht Afhandelaars ter wereld zoeken wij ervaren heftruckchauffeurs voor het opbouwen van vliegtuigplaten.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 53

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top