Werkgevers

Werken als Sales medewerker binnendienst

Bij mij begint alles
Een sales binnendienst medewerker wordt ook wel medewerker verkoop binnendienst of sales medewerker genoemd. Werken als Sales medewerker binnendienst! Veel internationaal opererende bedrijven gebruiken inside sales als afdelingsnaam. De medewerker inside sales is medeverantwoordelijk voor de acquisitie en de afhandeling van nieuwe opdrachten en/of offerteaanvragen. Met jouw team ben je verantwoordelijk voor gestelde commerciële targets.

Wat zijn de werkzaamheden om te werken als sales medewerker binnendienst?

Een inside sales medewerker werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur, distributiebedrijf, afhandelaar, rederij of transportbedrijf. De medewerker inside sales levert een grote bijdrage aan de groei van het bedrijf, is betrokken bij het proces om een prospect naar klant te veranderen en zorgt voor verdere uitbouw van de omzet bij de nieuwe klant. In het begin worden leads opgevolgd, wordt telefonische acquisitie gedaan en worden offerteaanvragen afgehandeld. Succesvolle leads of afspraken worden over het algemeen doorgezet naar de sales medewerker buitendienst. Voor de offerte wordt verstuurd maak je een berekening van de inkoopkosten. Dit zijn o.a. transportkosten, afhandelingskosten en administratieve kosten. Als medewerker sales binnendienst heb je veel contact met de prospect, de klant, leveranciers, douane, collega’s van andere afdelingen en afhandelingsbedrijven. WerkCentrale Nederland is de logistieke specialist en aangesloten bij de NBBU CAO.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
Werken als Sales medewerker binnendienst
Sales binnendienst

Wat wordt van een "werken als sales medewerker binnendienst gevraagd"?

Als medewerker inside sales ben je commercieel, klantvriendelijk, oplossingsgericht en communicatief sterk. Je bent gedreven om resultaat en groei te behalen. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal MBO commercieel en economie en dan bij voorkeur de richting transport, logistiek, luchtvaart, scheepvaart. Werkervaring als sales binnendienst, inside sales, of verkoopmedewerker binnendienst is een sterke pré. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat voor salaris wordt geboden aan een sales medewerker binnendienst?

sales medewerker

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van werkervaring. Het salaris ligt tussen € 2500,00 bruto per maand en € 3200,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief eventuele bonussen, toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als sales medewerker binnendienst aan de slag?

Je zult in ieder geval over de bovenstaande eigenschappen moeten beschikken, maar zonder commerciële en logistieke werkervaring is dit best lastig. Je kunt eventueel als junior starten als deze vacature beschikbaar is of vanuit de functie van medewerker customer service doorgroeien. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond. Zo kun je in ieder geval jouw basiskennis vergroten. Wil je hier meer over weten? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Kijk naar onze vacatures sales medewerker.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een doorgroei naar medewerker sales buitendienst is mogelijk. Een allround medewerker inside sales kan doorgroeien naar functies zoals expediteur, exportmedewerker. Doorgroei naar een leidinggevende functie is ook mogelijk. Dit zijn functies zoals teamleider of supervisor inside sales.

Kan ik als medewerker inside sales nog cursussen volgen?

Een startende medewerker inside sales kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Sales Representative Marine

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
> €3655,-

Airfreight Sales Agent

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Inside Sales Ocean Freight

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Sales buitendienst zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
Range €3500,- tot € 4245,-
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Starter Import Schiphol

Wij zijn voor een internationaal logistiek bedrijf gevestigd op Schiphol opzoek naar een Starter Import Schiphol. Training on the job, een unieke kans. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde starter import om ons team te versterken. Van A t/m Z, alles zul je hier gaan leren!
Regio Schiphol
Fulltime

Freight Forwarder Import

Je behandelt als Freight Forwarder Import importdossiers (zowel LCL als FCL) voor onze klanten zelfstandig, tijdig en volledig van A tot Z, inclusief facturering. Hierbij zorg je voor een correcte en volledige administratie in de daarvoor bestemde systemen. Door je proactieve communicatie, sterke vakkennis en servicegerichte instelling bouw je goede relaties op met klanten, leveranciers en het bedrijf-netwerk. Daarnaast werk je nauw samen met de
Regio Rotterdam
Fulltime

Assistent Freight Forwarder Zeevracht

Als Assistent Freight Forwarder Zeevracht ondersteun je bij de operationele uitvoering van import- en exportwerkzaamheden (shipspares, resupply, zeevracht en luchtvrachtlading, etc.) volgens de richtlijnen van dit bedrijf en de wensen van de toegewijde klant.
Regio Rotterdam
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Declarant zeevracht

Declarant Zeevracht Het opmaken van alle soorten douaneaangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. Opmaken van veterinaire (GDB) en fytosanitaire (PD) documenten. Controle op BTW-nummers en klantengegevens. Het opmaken van bezwaarschriften en verzoek om teruggaaf.
Regio Rotterdam
Fulltime
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top