Werkgevers

Werken als Sales medewerker binnendienst

Bij mij begint alles
Een sales binnendienst medewerker wordt ook wel medewerker verkoop binnendienst of sales medewerker genoemd. Werken als Sales medewerker binnendienst! Veel internationaal opererende bedrijven gebruiken inside sales als afdelingsnaam. De medewerker inside sales is medeverantwoordelijk voor de acquisitie en de afhandeling van nieuwe opdrachten en/of offerteaanvragen. Met jouw team ben je verantwoordelijk voor gestelde commerciële targets.

Wat zijn de werkzaamheden om te werken als sales medewerker binnendienst?

Een inside sales medewerker werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur, distributiebedrijf, afhandelaar, rederij of transportbedrijf. De medewerker inside sales levert een grote bijdrage aan de groei van het bedrijf, is betrokken bij het proces om een prospect naar klant te veranderen en zorgt voor verdere uitbouw van de omzet bij de nieuwe klant. In het begin worden leads opgevolgd, wordt telefonische acquisitie gedaan en worden offerteaanvragen afgehandeld. Succesvolle leads of afspraken worden over het algemeen doorgezet naar de sales medewerker buitendienst. Voor de offerte wordt verstuurd maak je een berekening van de inkoopkosten. Dit zijn o.a. transportkosten, afhandelingskosten en administratieve kosten. Als medewerker sales binnendienst heb je veel contact met de prospect, de klant, leveranciers, douane, collega’s van andere afdelingen en afhandelingsbedrijven. WerkCentrale Nederland is de logistieke specialist en aangesloten bij de NBBU CAO.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
Werken als Sales medewerker binnendienst
Sales binnendienst

Wat wordt van een "werken als sales medewerker binnendienst gevraagd"?

Als medewerker inside sales ben je commercieel, klantvriendelijk, oplossingsgericht en communicatief sterk. Je bent gedreven om resultaat en groei te behalen. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal MBO commercieel en economie en dan bij voorkeur de richting transport, logistiek, luchtvaart, scheepvaart. Werkervaring als sales binnendienst, inside sales, of verkoopmedewerker binnendienst is een sterke pré. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat voor salaris wordt geboden aan een sales medewerker binnendienst?

sales medewerker

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van werkervaring. Het salaris ligt tussen € 2500,00 bruto per maand en € 3200,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief eventuele bonussen, toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als sales medewerker binnendienst aan de slag?

Je zult in ieder geval over de bovenstaande eigenschappen moeten beschikken, maar zonder commerciële en logistieke werkervaring is dit best lastig. Je kunt eventueel als junior starten als deze vacature beschikbaar is of vanuit de functie van medewerker customer service doorgroeien. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond. Zo kun je in ieder geval jouw basiskennis vergroten. Wil je hier meer over weten? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Kijk naar onze vacatures sales medewerker.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een doorgroei naar medewerker sales buitendienst is mogelijk. Een allround medewerker inside sales kan doorgroeien naar functies zoals expediteur, exportmedewerker. Doorgroei naar een leidinggevende functie is ook mogelijk. Dit zijn functies zoals teamleider of supervisor inside sales.

Kan ik als medewerker inside sales nog cursussen volgen?

Een startende medewerker inside sales kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Airfreight Sales Agent

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Inside Sales Ocean Freight

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Sales buitendienst zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
Range €3500,- tot € 4245,-
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR medewerker

Ben je de HR medewerker die uitblinkt in communicatie, nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan en een achtergrond heeft in HR-administratie? Als je enthousiast wordt van de precisie die bij HR komt kijken, dan is deze vacature op maat gemaakt voor jou. In de rol van HR-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt beheren van administratieve taken. Je fungeert als het aanspreekpunt voor collega's binnen de organisatie.
Regio Schiphol
Fulltime

Pharma medewerker

Pharma medewerker Schiphol binnendienst. • Afhandelen van import en export aanvragen voor klanten • Zorgen dat uitgaande en binnenkomende zendingen bekend zijn • Creëren van documentatie volgens de regels • Verzorgen van een representatieve overeenkomst voor nieuwe klanten
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Douane Declarant

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Magazijnmedewerker inkomende goederen

Voor een mooi logistiek bedrijf op Schiphol zoeken wij een Magazijnmedewerker inkomende goederen voor de verwerking van inkomende goederen. Het bedrijf is één van de meest vooruitstrevende en kwalitatief hoogstaande logistieke bedrijven op Schiphol.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 54

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top