Werkgevers

Cursus Logistiek Medewerker

De cursus logistiek medewerker geeft je een heel goed beeld van de logistieke goederenstroom van verzender tot ontvanger, welke werkzaamheden je in de logistieke keten kunt doen en met welke bedrijven, instanties en documenten je werkt. De cursus vergroot jouw kansen op een mooie baan in de logistiek. Deelname is een baangarantie. Jouw carrière start bij WerkCentrale Nederland!

Doelgroep

De cursus logistiek medewerker is zeer geschikt voor iedereen die als magazijnmedewerker, orderpicker, heftruckchauffeur, logistiek medewerker of loodsmedewerker wil werken. Er gelden geen eisen qua vooropleiding.

Cursus logistiek medewerker - cursus logistiek medewerker
cursus logistiek medewerker

Onderwerpen

De cursus logistiek medewerker bestaat uit drie onderdelen en dat is Introductie Logistiek Transport en Luchtvracht, de cursus medewerker luchtvracht en veilig werken met de vorkheftruck en elektrische pallet truck (EPT).

1. Introductie Logistiek Transport en Luchtvracht (2 dagdelen van 4 uur)

  • De opslag, distributie en verzendklaar maken van goederen;
  • De verschillende opslagmogelijkheden;
  • Het transport van goederen over de weg, de zee en door de lucht;
  • Interne transportmiddelen;
  • Wat zijn douanegoederen en hoe worden deze verwerkt;
  • De vervoersdocumenten en douanedocumenten;
  • Veilig werken, tilhouding en bewustwording van de werkomgeving;
  • Omgang met gevaarlijke stoffen;

2. Medewerker luchtvracht (1 dagdeel van 4 uur)

De medewerker luchtvracht ook wel genoemd "security awareness, is verplicht voor iedere logistiek medewerker die met luchtvracht in aanraking komt. De cursus is een bewustwording van de werkomgeving en de gevaren die het werken met luchtvracht met zich brengt. Hoe signaleer je gevaren en hoe handel je. Vandaar ook dat deze terugkomt in de cursus logistiek medewerker.

3. Veilig werken met de vorkheftruck en de elektrische pallet truck EPT (1 dag)

Mocht je nog niet in bezit zijn van een vorkheftruckcertificaat dan neem je deel aan de cursus veilig werken met de vorkheftruck en EPT. EPT staat voor elektrische pallet truck. Deze cursus, veilig werken met de vorkheftruck en de elektrische pallet truck EPT duurt een hele dag en bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel rij je op een vorkheftruck en voer je speciale handelingen uit zoals het verplaatsen van goederen over de grond en in de hoogte en het weg zetten van goederen in stellingen.

De locatie en de kosten van de cursus logistiek medewerker

De cursuslocatie is op Schiphol en de kosten voor alle cursusonderdelen bedragen € 300,00 (excl. BTW).

De voorwaarden voor deelname

Voor medewerkers of uitzendkrachten van WerkCentrale Nederland is deelname gratis. Als uitzendkracht werk je voor WerkCentrale Nederland om de opleiding af te lossen. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen wij je informeren over de voorwaarden.

Diploma

Als je alle onderdelen van de cursus logistiek medewerker hebt doorlopen ontvang je een certificaat van deelname “cursus logistiek medewerker”.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.


Schiphol
4 dagdelen
14 en 15 februari 2023
Certificaat
De cursus logistiek medewerker geeft je een heel goed beeld van de logistieke goederenstroom van verzender tot ontvanger, welke werkzaamheden je in de logistieke keten kunt doen en met welke bedrijven, instanties en documenten je werkt. De cursus vergroot jouw kansen op een mooie baan in de logistiek. Deelname is een baangarantie.
Lees meer over deze opleiding
Schiphol
7 dagdelen, vangt aan op 18:30 uur tot 21:00 uur.
13 feb 2023
Certificaat
De basiscursus luchtvracht expediënt, de cursus die jou opleidt tot export, importmedewerker is DE beste cursus die je je kunt bedenken om te starten op Schiphol. Een praktische, boeiende en interactieve cursus, bedoeld voor medewerkers die werkzaam willen zijn in de luchtvrachtbranche/ logistiek of al werkzaam zijn.
Lees meer over deze opleiding
Hoofddorp
+/- 6 maanden
Losse inschrijving
Niet van toepassing
Je gaat via WerkCentrale Nederland aan het werk als logistiek medewerker en dan start jouw opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95. Je werkt tijdens de opleiding als logistiek medewerker. Je kunt werken als bijrijder, magazijnmedewerker, loodsmedewerker, heftruckchauffeur, verhuizer en meer.
Lees meer over deze opleiding
Amsterdam of Waddinxveen
1 dag
Losse inschrijving
Certificaat
Ben je werkzaam in een magazijn of loods en zou je graag net als andere collega´s heftruck en elektrische pallettruck (EPT) willen rijden? Dat kan met de dag cursus heftruck en elektrische pallettruck (EPT). Je leert veilig en beheerst volgens de Arbowet met de heftruck te rijden.
Lees meer over deze opleiding
Amsterdam of Waddinxveen
1 dag
Losse inschrijving
Certificaat
Ben je werkzaam in een magazijn of loods en zou je graag net als andere collega´s reachtruck en elektrische pallettruck (EPT) willen rijden? Dat kan met de dagcursus reachtruck en EPT. Je leert veilig en beheerst volgens de Arbowet met de reachtruck te rijden.
Lees meer over deze opleiding
Meerder locaties of Online
Dag of avond
In overleg
Diploma
De basis opleiding douane declarant is een must voor iedere startende douane declarant. Het kennen van de douaneprocedures en het kunnen toepassen van deze procedures zorgen ervoor dat de goederen doorstromen en dat wordt voorkomen dat er te veel belastingen betaald worden. Het is dan ook belangrijk dat in een onderneming voldoende praktische kennis aanwezig is over douanezaken en de invulling en afhandeling van douanedocumenten.
Lees meer over deze opleiding
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Packer on Schiphol

The activities of the packer who wants to get started quickly: You work as a packer in a large warehouse where products are stored that are transported throughout Europe. These products must be packaged precisely. In addition, special cool boxes are also made here in which the vaccine against Corona is transported. These must be assembled exactly according to the rules and transported to hospitals.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 53

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top