Werkgevers

Basiscursus Luchtvracht expediënt


Maandag 29 maart a.s.
Certificaat

Doelstelling

De basiscursus luchtvracht expediënt, de cursus die jou opleidt tot export, importmedewerker is DE beste cursus die je je kunt bedenken om te starten op Schiphol. Een praktische, boeiende en interactieve cursus, bedoeld voor medewerkers die werkzaam willen zijn in de luchtvrachtbranche/ logistiek of al werkzaam zijn.

Divers SCS - basiscursus luchtvracht expedient
businesswoman writing

Doelgroep

 • Medewerkers die nog nooit op Schiphol of in de transport en logistiek werkzaam zijn geweest. (Aankomende) medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij het logistieke proces zoals douane-expediteurs, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, GSA’s en transportondernemingen.
 • Medewerkers die werkzaam zijn in een operationele functie zoals loods medewerker of chauffeur die omgeschoold willen worden naar een administratieve functie. De Basiscursus Luchtvracht expediënt is voor deze groep uitermate geschikt.
 • Medewerkers die zijdelings betrokken zijn bij het logistieke proces op Schiphol en meer kennis willen vergaren over de logistieke wereld.
 • Medewerkers die de kennis van de luchtvracht willen bijspijkeren ook voor hen is de Basiscursus Luchtvracht expediënt zeer interessant.
cursus 2 - basiscursus luchtvracht expedient

Onderwerpen
De Basiscursus Luchtvracht expediënt behandelt essentiële onderwerpen zoals de logistieke luchtvrachtketen, het opmaken van import/exportdocumenten (o.a. het airwaybill ), het aangifteproces, douanegoederen, module exportmedewerker en safety/security. Op de 1e avond wordt de AEO status behandeld. Het stukje incoterms zal ook (beperkt) behandeld worden. Er zullen voldoende praktijkopdrachten de revue passeren.

Studietijd
De cursist van de Basiscursus Luchtvracht expediënt zal werkopdrachten mee krijgen zoals het afhandelen van een exportzending (Waaronder het opmaken van een airwaybill, het doen van een exportaangifte, douane waarde berekenen) en het afhandelen van een importzending.

Duur opleiding Basiscursus Luchtvracht expediënt
De opleiding bestaat uit 7 dagdelen, vangt aan op 18:30 en eindigt zo rond 21:00.

 • Starten op maandag 29 Maart 2021 (week 13)
 • Maandag 5 April geen les vanwege 2e paasdag
 • 2e lesdag Maandag 12 April 2021
 • 3e lesdag Maandag 19 April 2021
 • 4e lesdag Maandag 26 April 2021
 • 5e lesdag Maandag   3 Mei  2021
 • 6e lesdag Maandag 10 Mei  2021
 • 7e lesdag Maandag 17 Mei (examen dag)   

Vanwege de coronamaatregelen zal de cursus online plaatsvinden via Teams.
(Houd er rekening mee dat bij versoepelingen vanuit het kabinet de lessen weer klassikaal plaatsvinden)

De kosten en aanmelding
De kosten voor de cursus bedraagt € 495,00 (excl. BTW) en is inclusief eten/drinken en compleet cursusboek/cursusmateriaal. U kunt een cursist per e-mail of telefonisch bij ons aanmelden. Na aanmelding zullen wij per e-mail de cursusplaats bevestigen.

Diploma

Tijdens de cursus worden oefenvragen gemaakt en luchtvracht/douane documenten opgemaakt. Ter afsluiting wordt een kort examen afgenomen. Bij voldoende resultaat zal een diploma worden overhandigd.

Administratie proffessor poppetje - basiscursus luchtvracht expedient

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Medewerker logistiek

Als medewerker logistiek ben je continu bezig met het organiseren van intern transport van grondstoffen, halffabricaten en gereed product binnen de organisatie. Je hebt als doelstelling om productie tijdig te voorzien van de juiste producten en in juiste verpakkingsvolumes. Daarnaast is een belangrijk component in deze functie het beheren van de voorraad in het ERP en WMS-systeem. Je bent flexibel inzetbaar op verschillende locaties binnen het be
Regio Leiden
Fulltime
1 2 3 43
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top