Werkgevers

Cursus Logistiek Medewerker

Schiphol
4 dagdelen
14 en 15 februari 2023
Certificaat

De cursus logistiek medewerker geeft je een heel goed beeld van de logistieke goederenstroom van verzender tot ontvanger, welke werkzaamheden je in de logistieke keten kunt doen en met welke bedrijven, instanties en documenten je werkt. De cursus vergroot jouw kansen op een mooie baan in de logistiek. Deelname is een baangarantie. Jouw carrière start bij WerkCentrale Nederland!

Doelgroep

De cursus logistiek medewerker is zeer geschikt voor iedereen die als magazijnmedewerker, orderpicker, heftruckchauffeur, logistiek medewerker of loodsmedewerker wil werken. Er gelden geen eisen qua vooropleiding.

Cursus logistiek medewerker - cursus logistiek medewerker
cursus logistiek medewerker

Onderwerpen

De cursus logistiek medewerker bestaat uit drie onderdelen en dat is Introductie Logistiek Transport en Luchtvracht, de cursus medewerker luchtvracht en veilig werken met de vorkheftruck en elektrische pallet truck (EPT).

1. Introductie Logistiek Transport en Luchtvracht (2 dagdelen van 4 uur)

  • De opslag, distributie en verzendklaar maken van goederen;
  • De verschillende opslagmogelijkheden;
  • Het transport van goederen over de weg, de zee en door de lucht;
  • Interne transportmiddelen;
  • Wat zijn douanegoederen en hoe worden deze verwerkt;
  • De vervoersdocumenten en douanedocumenten;
  • Veilig werken, tilhouding en bewustwording van de werkomgeving;
  • Omgang met gevaarlijke stoffen;

2. Medewerker luchtvracht (1 dagdeel van 4 uur)

De medewerker luchtvracht ook wel genoemd "security awareness, is verplicht voor iedere logistiek medewerker die met luchtvracht in aanraking komt. De cursus is een bewustwording van de werkomgeving en de gevaren die het werken met luchtvracht met zich brengt. Hoe signaleer je gevaren en hoe handel je. Vandaar ook dat deze terugkomt in de cursus logistiek medewerker.

3. Veilig werken met de vorkheftruck en de elektrische pallet truck EPT (1 dag)

Mocht je nog niet in bezit zijn van een vorkheftruckcertificaat dan neem je deel aan de cursus veilig werken met de vorkheftruck en EPT. EPT staat voor elektrische pallet truck. Deze cursus, veilig werken met de vorkheftruck en de elektrische pallet truck EPT duurt een hele dag en bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel rij je op een vorkheftruck en voer je speciale handelingen uit zoals het verplaatsen van goederen over de grond en in de hoogte en het weg zetten van goederen in stellingen.

De locatie en de kosten van de cursus logistiek medewerker

De cursuslocatie is op Schiphol en de kosten voor alle cursusonderdelen bedragen € 300,00 (excl. BTW).

De voorwaarden voor deelname

Voor medewerkers of uitzendkrachten van WerkCentrale Nederland is deelname gratis. Als uitzendkracht werk je voor WerkCentrale Nederland om de opleiding af te lossen. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen wij je informeren over de voorwaarden.

Diploma

Als je alle onderdelen van de cursus logistiek medewerker hebt doorlopen ontvang je een certificaat van deelname “cursus logistiek medewerker”.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Export Medewerker FT

Regio Schiphol
Fulltime

Intercedent

In deze fulltime functie als intercedent Schiphol, vestigingsmedewerker, a 40 uur/week zorg je voor de werving van logistiek personeel, de invulling van de vacatures, het onderhouden van de contacten met klanten/personeel en het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. Wij zoeken een spontaan, commercieel en administratief onderlegd persoon.
Regio Schiphol
Fulltime
Wanneer beschikbaar

Administratief logistiek medewerker

Voor onze klant in de omgeving van Rotterdam zijn wij op zoek naar een administratief logistiek medewerker. Voorbereiden en (administratief) verwerken van inkomende en uitgaande goederen stromen in het WMS; Voorraadbeheer en oplossen van voorraadverschillen in het WMS; Ondersteunen bij controle en documentatie goederen ontvangst;
Regio Rotterdam
Fulltime
In overleg
1 2 3 55

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top