Werkgevers

Cursus Logistiek Medewerker

Schiphol
3 dagdelen
23 april 2024
Certificaat

De cursus logistiek medewerker geeft je een heel goed beeld van de logistieke goederenstroom van verzender tot ontvanger, welke werkzaamheden je in de logistieke keten kunt doen en met welke bedrijven, instanties en documenten je werkt. De cursus vergroot jouw kansen op een mooie baan in de logistiek. Deelname is een baangarantie. Jouw carrière start bij WerkCentrale Nederland!

Doelgroep

De cursus logistiek medewerker is zeer geschikt voor iedereen die als magazijnmedewerker, orderpicker, heftruckchauffeur, logistiek medewerker of loodsmedewerker wil werken. Er gelden geen eisen qua vooropleiding.

Cursus logistiek medewerker - cursus logistiek medewerker
cursus logistiek medewerker

Onderwerpen

De cursus logistiek medewerker bestaat uit drie onderdelen en dat is Introductie Logistiek Transport en Luchtvracht, veilig werken met de vorkheftruck en elektrische pallet truck (EPT).

1. Introductie Logistiek Transport en Luchtvracht (2 dagdelen van 5 uur)

 • De opslag, distributie en verzendklaar maken van goederen;
 • De verschillende opslagmogelijkheden;
 • Het transport van goederen over de weg, de zee en door de lucht;
 • Interne transportmiddelen;
 • Wat zijn douanegoederen en hoe worden deze verwerkt;
 • De vervoersdocumenten en douanedocumenten;
 • Veilig werken, tilhouding en bewustwording van de werkomgeving;
 • Omgang met gevaarlijke stoffen;

  DATUM:
 • Dinsdag 23 april van 10:00-15:00.
 • Woensdag 24 april van 10:00-14:00.

2. Veilig werken met de vorkheftruck en de elektrische pallet truck EPT (1 dagdeel)

Mocht je nog niet in bezit zijn van een vorkheftruckcertificaat dan neem je deel aan de cursus veilig werken met de vorkheftruck en EPT. EPT staat voor elektrische pallet truck. Deze cursus, veilig werken met de vorkheftruck en de elektrische pallet truck EPT duurt een hele dag en bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel rij je op een vorkheftruck en voer je speciale handelingen uit zoals het verplaatsen van goederen over de grond en in de hoogte en het weg zetten van goederen in stellingen.

DATUM: Volgt

De locatie en de kosten van de cursus logistiek medewerker

De cursuslocatie is op Schiphol en de kosten voor alle cursusonderdelen bedragen € 325,00 (excl. BTW).

De voorwaarden voor deelname

Voor medewerkers of uitzendkrachten van WerkCentrale Nederland is deelname gratis. Als uitzendkracht werk je voor WerkCentrale Nederland om de opleiding af te lossen. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen wij je informeren over de voorwaarden.

Diploma

Als je alle onderdelen van de cursus logistiek medewerker hebt doorlopen ontvang je een certificaat van deelname “cursus logistiek medewerker”.

WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Customs Specialist Import

Regio Schiphol
Fulltime / Parttime
Per direct

Douane Declarant op Schiphol

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Tradelane Manager

Stel je voor Tradelane Manager: een toonaangevend bedrijf dat de grenzen van vrachtvervoer en logistiek in Europa verlegt. Al sinds 1879 zijn ze een onmiskenbare kracht in Europa en hebben ze vandaag de dag maar liefst 27 eigen kantoren verspreid over Europa en Azië. Hun geheim? Innovatie! Ze zijn vooruitstrevend op het gebied van IT-gebaseerde vrachtzichtbaarheid en traceerbaarheid, met een indrukwekkend arsenaal aan op maat gemaakte IT-tools di
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR medewerker

Ben je de HR medewerker die uitblinkt in communicatie, nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan en een achtergrond heeft in HR-administratie? Als je enthousiast wordt van de precisie die bij HR komt kijken, dan is deze vacature op maat gemaakt voor jou. In de rol van HR-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt beheren van administratieve taken. Je fungeert als het aanspreekpunt voor collega's binnen de organisatie.
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Magazijnmedewerker Amsterdam

Voor een mooi internationaal logistiek bedrijf in Amsterdam Westpoort zijn wij op zoek naar magazijnmedewerker Amsterdam (meerdere). Als magazijnmedewerker is het mogelijk om op onze kosten een heftruck-/EPT-certificaat of reachtruck-/EPT-certificaat te behalen. Hierdoor kun je doorgroeien naar andere vacatures binnen het bedrijf. Je werkt met name in dagdiensten van 08:00 tot 17:00 van maandag tot en met vrijdag. Het gaat om fulltime werk met ka
Regio Amsterdam
Fulltime
Wanneer jij wilt
1 2 3 62

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top