Werkgevers

Opleiding Douane Declarant

Meerder locaties of Online
Dag of avond
Voorlopig onhold
Diploma

De vraag naar douane declaranten (customs consultants) neemt ieder jaar toe. De Brexit heeft hieraan bijgedragen. Daarom leidt WerkCentrale Nederland douane declaranten op tegen zeer interessante opleidingsvoorwaarden. Als medewerker of uitzendkracht van WerkCentrale Nederland betaal je helemaal niets. Sterker nog. Je krijgt er een baangarantie bij. Een mooie start voor de basis opleiding douane declarant.

Doelstelling van de basis opleiding douane declarant

De basis opleiding douane declarant is een must voor iedere startende douane declarant. Het kennen van de douaneprocedures en het kunnen toepassen van deze procedures zorgen ervoor dat de goederen doorstromen en dat wordt voorkomen dat er te veel belastingen betaald worden. Het is dan ook belangrijk dat in een onderneming voldoende praktische kennis aanwezig is over douanezaken en de invulling en afhandeling van douanedocumenten.

opleiding douane declarant
Basis Opleiding Douane Declarant

Doelgroep basis opleiding douane declarant

 • Medewerkers die douanedocumenten (gaan) invullen bij verladers, transportondernemingen en expediteurs.
 • Medewerkers die administratieve afhandelingen verrichten met betrekking tot douaneprocedures.
 • Medewerkers met administratieve werkervaring op een import- of exportafdeling.

Onderwerpen in de basis opleiding douane declarant

Deelnemers kennis, inzicht en vaardigheden bijbrengen om de ingaande en ​uitgaande goederenstroom administratief te begeleiden en douane/technische aspecten in de praktijk te brengen.

 • Organisatie en wetgeving
 • Binnenbrengen en douanebestemmingen
 • Douaneaangiften
 • Bijzondere douaneregelingen, uitvoer en uitgaan
 • Tarief, waarde en oorsprong, VGEM
 • Bezwaar, beroep en bestuurlijke boetes
 • Elektronische douaneaangifte

Duur opleiding basis opleiding douane declarant

 • De dagopleiding bestaat uit 6,5 cursusdagen over een periode van 13 weken (1x per twee weken). De dagopleiding wordt klassikaal gegeven.
 • De avondopleiding bestaat uit 13 dagdelen over een periode van 13 weken (1x per week). De avondopleiding kan zowel klassikaal als online worden gevolgd. 

De kosten van de basis opleiding douane declarant

De kosten voor de klassikale opleiding bedragen € 1571,00 (excl. BTW) en voor de online opleiding € 1356,00 (excl. BTW). Je ontvangt een cursusboek en overig cursusmateriaal. De examenkosten bedragen € 215,00 (excl. BTW). Deze komen boven op de genoemde opleidingskosten.

De voorwaarden voor deelname aan de opleiding douane declarant

Voor medewerkers of uitzendkrachten van WerkCentrale Nederland is deelname gratis. Als uitzendkracht werk je voor WerkCentrale Nederland om de opleiding af te lossen. Binnen een jaar is de opleiding afgerond en afgelost. Deelname staat een dienstverband bij de klant ook niet in de weg. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij je informeren over de voorwaarden.

Diploma

De opleiding wordt afgesloten met een landelijk examen. Het diploma is een officieel landelijk erkend diploma.

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR medewerker

Ben je de HR medewerker die uitblinkt in communicatie, nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan en een achtergrond heeft in HR-administratie? Als je enthousiast wordt van de precisie die bij HR komt kijken, dan is deze vacature op maat gemaakt voor jou. In de rol van HR-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt beheren van administratieve taken. Je fungeert als het aanspreekpunt voor collega's binnen de organisatie.
Regio Schiphol
Fulltime

Pharma medewerker

Pharma medewerker Schiphol binnendienst. • Afhandelen van import en export aanvragen voor klanten • Zorgen dat uitgaande en binnenkomende zendingen bekend zijn • Creëren van documentatie volgens de regels • Verzorgen van een representatieve overeenkomst voor nieuwe klanten
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Douane Declarant

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Storekeeper

As a Warehouse Storekeeper at This Company at Schiphol, you fulfill an indispensable role in the logistics Airfreight industry. You work in day, evening, and night shifts. Your colleagues can rely on you, and you are an expert in operating a forklift. Together with your team, you ensure that all processes run smoothly.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 54

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top