Werkgevers

Opleiding Douane Declarant

Meerder locaties of Online
Dag of avond
Voorlopig onhold
Diploma

De vraag naar douane declaranten (customs consultants) neemt ieder jaar toe. De Brexit heeft hieraan bijgedragen. Daarom leidt WerkCentrale Nederland douane declaranten op tegen zeer interessante opleidingsvoorwaarden. Als medewerker of uitzendkracht van WerkCentrale Nederland betaal je helemaal niets. Sterker nog. Je krijgt er een baangarantie bij. Een mooie start voor de basis opleiding douane declarant.

Doelstelling van de basis opleiding douane declarant

De basis opleiding douane declarant is een must voor iedere startende douane declarant. Het kennen van de douaneprocedures en het kunnen toepassen van deze procedures zorgen ervoor dat de goederen doorstromen en dat wordt voorkomen dat er te veel belastingen betaald worden. Het is dan ook belangrijk dat in een onderneming voldoende praktische kennis aanwezig is over douanezaken en de invulling en afhandeling van douanedocumenten.

opleiding douane declarant
Basis Opleiding Douane Declarant

Doelgroep basis opleiding douane declarant

 • Medewerkers die douanedocumenten (gaan) invullen bij verladers, transportondernemingen en expediteurs.
 • Medewerkers die administratieve afhandelingen verrichten met betrekking tot douaneprocedures.
 • Medewerkers met administratieve werkervaring op een import- of exportafdeling.

Onderwerpen in de basis opleiding douane declarant

Deelnemers kennis, inzicht en vaardigheden bijbrengen om de ingaande en ​uitgaande goederenstroom administratief te begeleiden en douane/technische aspecten in de praktijk te brengen.

 • Organisatie en wetgeving
 • Binnenbrengen en douanebestemmingen
 • Douaneaangiften
 • Bijzondere douaneregelingen, uitvoer en uitgaan
 • Tarief, waarde en oorsprong, VGEM
 • Bezwaar, beroep en bestuurlijke boetes
 • Elektronische douaneaangifte

Duur opleiding basis opleiding douane declarant

 • De dagopleiding bestaat uit 6,5 cursusdagen over een periode van 13 weken (1x per twee weken). De dagopleiding wordt klassikaal gegeven.
 • De avondopleiding bestaat uit 13 dagdelen over een periode van 13 weken (1x per week). De avondopleiding kan zowel klassikaal als online worden gevolgd. 

De kosten van de basis opleiding douane declarant

De kosten voor de klassikale opleiding bedragen € 1571,00 (excl. BTW) en voor de online opleiding € 1356,00 (excl. BTW). Je ontvangt een cursusboek en overig cursusmateriaal. De examenkosten bedragen € 215,00 (excl. BTW). Deze komen boven op de genoemde opleidingskosten.

De voorwaarden voor deelname aan de opleiding douane declarant

Voor medewerkers of uitzendkrachten van WerkCentrale Nederland is deelname gratis. Als uitzendkracht werk je voor WerkCentrale Nederland om de opleiding af te lossen. Binnen een jaar is de opleiding afgerond en afgelost. Deelname staat een dienstverband bij de klant ook niet in de weg. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij je informeren over de voorwaarden.

Diploma

De opleiding wordt afgesloten met een landelijk examen. Het diploma is een officieel landelijk erkend diploma.

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Platform en Bagage medewerker

Jouw taken en verantwoordelijkheden als platform en bagage medewerker: • Laden en lossen van vliegtuigen, aanvoeren en aansluiten / bedienen van afhandelingsmaterieel, lezen van belading instructie. • Aan- en afvoeren van o.a. export- / importvracht uit / naar diverse loodsen c.q. naar de door leidinggevende aangewezen plaatsen
Regio Schiphol
Fulltime
Bij beschikbaar

HR Assistant

Wij zijn zoekende naar HR Assistant voor minimaal 32 uur/week voor een vaste baan. Een mooi bruisend bedrijf met een enorme mooie toekomst voor zich.
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Operations Manager

The experienced Warehouse Operations Manager handles the processes involved in a supply chain, liaising with a variety of parties. He/she coordinate processes to Ensure customer satisfaction. It is also required an awareness of and strategic response to external influences, such as legislation etc. The role of this manager within logistics will involve transportation, stock control, warehousing.
Regio Schiphol
Fulltime

Starter Import Schiphol

Wij zijn voor een internationaal logistiek bedrijf gevestigd op Schiphol opzoek naar een Starter Import Schiphol. Training on the job, een unieke kans. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde starter import om ons team te versterken. Van A t/m Z, alles zul je hier gaan leren!
Regio Schiphol
Fulltime

Freight Forwarder Import

Je behandelt als Freight Forwarder Import importdossiers (zowel LCL als FCL) voor onze klanten zelfstandig, tijdig en volledig van A tot Z, inclusief facturering. Hierbij zorg je voor een correcte en volledige administratie in de daarvoor bestemde systemen. Door je proactieve communicatie, sterke vakkennis en servicegerichte instelling bouw je goede relaties op met klanten, leveranciers en het bedrijf-netwerk. Daarnaast werk je nauw samen met de
Regio Rotterdam
Fulltime

Assistent Freight Forwarder Zeevracht

Als Assistent Freight Forwarder Zeevracht ondersteun je bij de operationele uitvoering van import- en exportwerkzaamheden (shipspares, resupply, zeevracht en luchtvrachtlading, etc.) volgens de richtlijnen van dit bedrijf en de wensen van de toegewijde klant.
Regio Rotterdam
Fulltime

Douane Declarant op Schiphol

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Loodsmedewerker Administratief

Voor deze functie als loodsmedewerker Administratief is het belangrijk dat je zowel fysiek als administratief goed kunt werken. Je hebt ook mogelijk contact met klanten, dus goede communicatieve vaardigheden zijn waardevol. Het feit dat er uitzicht is op een contract kan aantrekkelijk zijn voor kandidaten die op zoek zijn naar stabiliteit in hun werk. Als je geïnteresseerd bent in deze functie, zou je contact moeten opnemen met het betreffende lo
Regio Amsterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk
1 2 3 61

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top