Werkgevers

Vrachtwagenchauffeur Rijbewijs C

Hoofddorp
+/- 6 maanden
Losse inschrijving
Niet van toepassing

Zou jij heel graag vrachtwagenchauffeur rijbewijs C willen worden? Dan is dit jouw kans!

Wat ga je doen tijdens de opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95?

Je gaat via WerkCentrale Nederland aan het werk als logistiek medewerker en dan start jouw opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95. Je werkt tijdens de opleiding bijvoorbeeld als als logistiek medewerker. Maar het zou ook bijvoorbeeld kunnen als bijrijder, magazijnmedewerker, loodsmedewerker, heftruckchauffeur, verhuizer en meer.

Vrachtwagen Chauffeur closeup 1 - Vrachtwagenchauffeur Rijbewijs C
Vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

De opleidingsovereenkomst vrachtwagenchauffeur rijbewijs C

De voorwaarden zijn zeer interessant! WerkCentrale Nederland betaalt de opleiding en jij zit niet vast aan een jarenlange overeenkomst. Sterker nog. De opleidingsovereenkomst duurt maximaal 1,5 jaar en kan korter zijn met een eigen bijdrage. Dit maakt de opleidingsovereenkomst ook nog flexibel en op maat gemaakt voor jou. Binnen een jaar werk je als vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en kan de opleidingsovereenkomst afgerond zijn. Sneller kan bijna niet.

De voorwaarden van deelname de opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

 • Je bent minimaal 18 jaar.
 • Je bent in bezit van een Nederlands rijbewijs B
 • Je doorstaat een medisch keuring. Deze wordt verzorgd op locatie van onze opleider.
 • Je kunt in bezit komen van een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Je bent fysiek in orde en in staat om alle bovenstaande logistieke functies uit te voeren.
 • Je bent fulltime en exclusief beschikbaar voor WerkCentrale Nederland.
 • Je bent in bezit van eigen vervoer.

De opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

Dit is het traject en de volgorde van de opleiding.

De proefles

De opleiding start met een proefles van anderhalf à twee uur. Tijdens de proefles stelt de instructeur jouw huidige rijvaardigheidsniveau en leersnelheid vast. Daarna krijg je een advies over het pakket dat het meest aansluit bij jouw rijvaardigheid.

De theorie

De theorie bestaat uit drie onderdelen en dat is Vakbekwaamheid deel 1 (RV1), Vakbekwaamheid deel 2 (V2C) en Vakbekwaamheid deel 3 (V3C). De theorielessen worden bij voorkeur en afhankelijk van de coronamaatregelen klassikaal gegeven. Per onderdeel doe je examen.

 • Vakbekwaamheid deel 1 (RV1) bestaat uit verkeer en techniek.
 • Vakbekwaamheid deel 2 (V2C) bestaat uit administratie, veiligheidsaspecten, het imago van het beroep en de markt van het goederenvervoer.
 • Vakbekwaamheid deel 3 (V3C) toetst de kennis van de vervoersadministratie.

Ben je in bezit van de drie theoriecertificaten dan kunnen jouw praktijklessen starten.

De praktijk

Je hebt de theoriecertificaten behaald en je gaat nu de vrachtwagen op. Dat is toch het leukste deel van de opleiding. Je rijdt met een instructeur in blokken van twee à drie uur per les. Het aantal lesuren is afhankelijk van het advies na de proefles en de vorderingen die je maakt tijdens de rijlessen. Omdat er lange wachttijden zijn wordt het CVV-praktijkexamen snel aangevraagd.

Voor het behalen van code 95 zul je onderstaande praktijkonderdelen moeten afronden.

Praktische toets vrachtwagen

Tijdens deze toets is er aandacht voor:

 • Laden en lossen en vastzetten van lading
 • Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit
 • Voorkomen van fysieke risico’s;
 • Invullen van een Europees schadeformulier;
 • Maatregelen bij noodsituaties.

Toets op besloten terrein

Tijdens deze toets is er aandacht voor:

 • De kandidaat is in staat aan te tonen het voertuig in verschillende situaties en bij verschillende weersomstandigheden onder controle te hebben bij het vooruit en achteruit manoeuvreren volgens aangegeven parcours.
 • Het parkeren op aangewezen plek en het rijden van bochten.

Code 95

Om in bezit te komen van code 95 dien je naast de drie theoriecertificaten ook de praktische toets vrachtwagen en de toets besloten terrein af te ronden. Als dit zo is dan ontvang je de aantekening vakbekwaamheid (code 95) op het rijbewijs en praktijkexamen.

Geslaagd!

Je kunt nu jouw rijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente Op het nieuwe rijbewijs komt nu ook een C te staan en de cijfers 95. Gefeliciteerd! Je kunt nu ook aan het werk als vrachtwagenchauffeur.

De kosten van de opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

De kosten van de opleiding is afhankelijk van het aantal praktijklessen en eventuele herexamens voor theorie en praktijk. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen wij je informeren over de kosten van alle onderdelen. De kosten worden zoals eerder aangegeven door WerkCentrale Nederland betaald. Na de proefles wordt er een opleidingsovereenkomst opgesteld en kan jouw opleiding van start gaan.

De locatie van de opleider

Onze opleider is gevestigd in Hoofddorp. Vanuit deze vestiging worden de theorielessen gegeven en starten de praktijklessen.

Vragen?

Voor vragen bel je 020-4059111 of mail je naar info@wcn.nl.

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

HR medewerker

Ben je de HR medewerker die uitblinkt in communicatie, nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan en een achtergrond heeft in HR-administratie? Als je enthousiast wordt van de precisie die bij HR komt kijken, dan is deze vacature op maat gemaakt voor jou. In de rol van HR-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt beheren van administratieve taken. Je fungeert als het aanspreekpunt voor collega's binnen de organisatie.
Regio Schiphol
Fulltime

Pharma medewerker

Pharma medewerker Schiphol binnendienst. • Afhandelen van import en export aanvragen voor klanten • Zorgen dat uitgaande en binnenkomende zendingen bekend zijn • Creëren van documentatie volgens de regels • Verzorgen van een representatieve overeenkomst voor nieuwe klanten
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Administratie

Ben je graag administratief bezig is flexibiliteit voor jou geen probleem en zet je graag een stap extra? Wij zoeken namelijk per direct een warehouse administratie medewerker (meerdere) voor een internationale vracht afhandelaar. Wij bieden een afwisselende functie dichtbij de spanning en dynamiek van Schiphol in een fulltime dienstverband.
Regio Schiphol
Fulltime

Expediteur

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, correct en efficiënt afhandelen van de uitbestede logistieke goederenstroom van opdrachtgevers. Om deze uitdagende functie op de Operational Care Aerospace afdeling te kunnen bekleden heb je bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare rol als Expediteur Luchtvracht. Momenteel liggen de werktijden tussen 07.00 uur – 22.00 uur. Er wordt gewerkt in ploegendiensten.
Regio Schiphol
Fulltime

Douane Declarant

Je gaat aan de slag als Luchtvracht douane Declarant Schiphol. • Het verzorgen van alle soorten douane aangiften ten invoer, uitvoer en doorvoer. • Controle op BTW-nummers en klantgegevens. • Onderhouden van contact met opdrachtgevers. • Het zelfstandig opmaken van bezwaarschriften en verzoeken om teruggaaf. • Het berekenen van bedragen zoals Douanewaarde.
Regio Schiphol
Fulltime

Import Agent Ocean Freight

Voor een grote internationale expediteur in de regio Rotterdam zoeken wij een Import Agent Ocean Freight. Het betreft een fulltime en direct dienstverband. Deze expediteur biedt uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden, zowel qua opleiding als carrièrekansen.
Regio Rotterdam
Fulltime
1 2 3 54

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top