Werkgevers

Werken als Loodsmedewerker

Lossen, laden en snel weg.
De loodsmedewerker Schiphol ook wel warehouse medewerker zorgt voor het laden, het lossen en de opslag van goederen. Hierbij is opslag vaak van korte duur. Het laad- en losproces gebeurt handmatig en met interne transportmiddelen zoals de heftruck of de elektrische pallettruck (EPT). Werken als Loodsmedewerker Schiphol? Lees verder..

Wat zijn de werkzaamheden van een loodsmedewerker Schiphol?

De goederen worden gebracht door de vrachtwagenchauffeur. De goederen worden los, op pallets, op vliegtuigplaten of in containers aangeleverd. Je lost de vrachtwagen met heftruck of EPT. Voor aanname controleer je of de aantallen kloppen en of de goederen schadevrij zijn. Hierna worden ze gesorteerd en op pallets gezet. Het opbouwen van de pallets gebeurt handmatig en kan fysiek wat zwaarder zijn. Na het aanbrengen van krimpfolie worden de pallets vaak voor een korte periode met heftruck of EPT op een locatie in de loods weggezet. Als de goederen weer worden opgehaald dan krijgen de goederen afhankelijk van transport een extra etiket. De zending wordt weer met de heftruck of EPT in de vrachtwagen geladen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden. Vaak wordt ook nog met een handscanner gewerkt om goederen in het computersysteem te verwerken.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een loodsmedewerker Schiphol gevraagd?

Voor het werk als loodsmedewerker ben je verantwoordelijk, accuraat en fysiek in orde. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Voor sommige bedrijven is een VGB-screening vereist dit zijn vaak de bedrijven die aan he platform grenzen, de eerste linie loodsen. Dit is een andere en strengere screening dan de VOG. Hiertoe dien je minimaal acht jaar in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift. Bij de meeste bedrijven werk je als loodsmedewerker in wisseldiensten en in het weekend. Echter kan dat ook alleen dagdiensten zijn.

loodsmedewerker
werken als loodsmedewerker

Wat voor salaris wordt geboden aan een loodsmedewerker?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 1900,00 bruto per maand en loopt tot € 2300,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een loodsmedewerker kan doorgroeien naar de functie van ULD-bouwer, export loodsmedewerker, platformmedewerker, voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider. Een start als loodsmedewerker op bijvoorbeeld Schiphol of in Rotterdam leer je van voor af aan hoe logistiek werkt. Een hele mooie begin stap voor een grenzeloze carrière binnen de logistieke sector.

Kan ik als loodsmedewerker nog cursussen volgen?

Voor het transport van goederen in de loods wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck en soms reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen.

Voor de startende loodsmedewerker organiseert WerkCentrale Nederland de cursus logistiek medewerker. Deze cursus duurt 4 dagdelen en geeft een goed beeld van de logistieke keten, opslag en distributie van goederen, douanegoederen, intern transport en veiligheid. Tijdens deze cursus neem je deel aan de heftruck/EPT-cursus en de cursus medewerker luchtvracht.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Junior Loodsmedewerker

Regio Schiphol
Fulltime
Direct
€ 1.900,- tot € 2.100,- (excl. toeslag)

Loodsmedewerker Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
Nu
In overleg

Chauffeur Loodsmedewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Logistiek loods medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk
In overleg

Loodsmedewerker avond

Regio Schiphol
Fulltime
Per vandaag
€ 1.900,- tot € 2.000,- ex toeslag

Omscholing logistiek medewerker loods

Regio Schiphol
Fulltime
Direct
In overleg

Loodsmedewerker Schiphol parttime

Regio Schiphol
Parttime
Per direct
In overleg

Loods administratief medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.
€2100 -€ 2200 (ex toeslagen)
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Teamleider Customer Service

De Customer Service Coördinator functioneert direct onder de Customer Service Teamleader. De Customer Service Coördinator fungeert als uitvoerend Customer Service Specialist met als extra het operationeel coördineren en aansturen van de werkzaamheden van (ongeveer 11 FT) uitvoerende medewerkers.
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top