Werkgevers

Gateway export

Door mij maakt vracht een wereldreis.
De afdeling gateway export is verantwoordelijk voor de aafhandeling van de vracht kort voor export vanuit Nederland.

Wat zijn de werkzaamheden van een medewerker gateway export?

De afdeling gateway export is verantwoordelijk voor de afhandeling van de vracht kort voor export vanuit Nederland. De afdeling gateway export is hiermee de laatste schakel in de logistieke keten bij vertrek van de vracht. De afdeling gateway export is met name een 24/7 operatie. Vracht staat nooit stil en verplaatst zich over de hele wereld. Vandaar dat er vaak in wisseldiensten (dag/avond of dag/avond/nacht) wordt gewerkt.

Als medewerker gateway export ben je een belangrijke schakel tussen de luchtvaartmaatschappijen, de import/exportafdeling, de transportplanning en het warehouse. De belangrijkste taken zijn het boeken en onderhandelen van ruimte in het vliegtuig bij luchtvaartmaatschappijen, het goed onderhouden van contacten met de vrachtafhandelaars die de vliegtuigen laden en lossen, het bepalen van de volumes en het gewicht van de vracht t.b.v. het boeken van de juiste ruimte in het vliegtuig of vrachtwagen, het opmaken en verwerken van de documenten (Airwaybill, manifest, douanedocumenten) en overige administratie. Ook de afhandeling van gevaarlijke stoffen behoren bij het takenpakket.  

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
gateway export

Wat wordt van een medewerker gateway export gevraagd?

Voor het werk als medewerker gateway export ben je verantwoordelijk, accuraat, klantvriendelijk, flexibel en oplossingsgericht. Je bezit goede communicatieve vaardigheden. Een medewerker gateway export beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het gevraagde opleidingsniveau is MBO. Administratieve logistieke werkervaring is een pré. Luchtvracht, zeevracht en wegvracht staat nooit stil. Daarom werk je bij de gateway exportafdeling in dag, avond, nacht en weekenddiensten. Bij een aantal bedrijven zijn nachtdiensten optioneel of niet nodig. Een basiskennis van computerprogramma’s zoals excel, word, outlook is een must. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) of VGB (Verklaring Geen Bezwaar). Dit is een andere en strengere screening dan de VOG. Hiertoe dien je minimaal acht jaar officieel in Nederland te wonen.

Wat voor salaris wordt geboden aan een medewerker gateway export?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris ligt tussen € 2000,00 bruto per maand en € 3000,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor werk op onregelmatige tijden, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als medewerker gateway export aan de slag?

Dat kan zeker maar administratieve werkervaring of logistieke werkervaring bij het bedrijf is belangrijk. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus luchtvracht expediënt volgen. Logistieke werkervaring of een afgeronde opleiding op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een medewerker gateway export kan doorgroeien naar een functie zoals importmedewerker, exportmedewerker, expediteur, customer servicemedewerker, teamleider of zelfs supervisor.

Kan ik als medewerker gateway export nog cursussen volgen?

Een medewerker gateway export kan onze basiscursus luchtvracht expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?

Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Vacature Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Logistiek export luchtvracht

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Logistics warehouse Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Logistiek loods medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Vacature Rotterdam airport

Regio Rotterdam
Fulltime
April 2021

Planner wegtransport

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk

Importmedewerker junior

Regio Rotterdam
Fulltime
ASAP

Export medewerker Zeevracht

Regio Rotterdam
Fulltime
Zo snel mogelijk

Import Pharma

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Export Pharma

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Transportplanner Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
ASAP

Warehouse medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Sales support binnendienst

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.

Import medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Assistent Forwarder Import

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Medewerker exportkantoor

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

Export Operations Specialist

Regio Schiphol
Fulltime
N.v.t.

Export Medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

WerkCentrale Nederland erkend en gecertificeerd

De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.

Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.

NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.

Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.

Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!

Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Expediteur Luchtvracht Parttime

Het afhandelen van import en export luchtvrachtzendingen van A t/m Z. Het opmaken van o.a. AWB’s, manifesten, CMR etc. Tarieven vastleggen met wegtransporteurs en luchtvaartmaatschappijen. Het archiveren van afgehandelde dossiers. Je onderhoudt het contact met klanten over hun zendingen. Het accuraat verwerken van gegevens in eigen ontwikkelde softwaresystemen.
Regio Schiphol
Parttime
1 2 3 43
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top