Werkgevers

Sales medewerker inside vacature

Bij mij begint alles
Een sales medewerker inside vacature wordt ook wel medewerker verkoop binnendienst of sales medewerker genoemd. Veel internationaal opererende bedrijven gebruiken inside sales als afdelingsnaam. De medewerker inside sales is medeverantwoordelijk voor de acquisitie en de afhandeling van nieuwe opdrachten en/of offerteaanvragen. Met jouw team ben je verantwoordelijk voor gestelde commerciële targets.

Wat zijn de werkzaamheden van een sales medewerker inside sales vacature?

Een inside sales medewerker werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur, distributiebedrijf, afhandelaar, rederij of transportbedrijf. De medewerker inside sales levert een grote bijdrage aan de groei van het bedrijf, is betrokken bij het proces om een prospect naar klant te veranderen en zorgt voor verdere uitbouw van de omzet bij de nieuwe klant. In het begin worden leads opgevolgd, wordt telefonische acquisitie gedaan en worden offerteaanvragen afgehandeld. Succesvolle leads of afspraken worden over het algemeen doorgezet naar de sales medewerker buitendienst. Voor de offerte wordt verstuurd maak je een berekening van de inkoopkosten. Dit zijn o.a. transportkosten, afhandelingskosten en administratieve kosten. Als medewerker inside sales heb je veel contact met de prospect, de klant, leveranciers, douane, collega’s van andere afdelingen en afhandelingsbedrijven.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.
Young woman preparing home budget, using laptop and calculator
Young woman preparing home budget, using laptop and calculator

Wat wordt van een medewerker inside sales gevraagd?

Als medewerker inside sales ben je commercieel, klantvriendelijk, oplossingsgericht en communicatief sterk. Je bent gedreven om resultaat en groei te behalen. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal MBO commercieel en economie en dan bij voorkeur de richting transport, logistiek, luchtvaart, scheepvaart. Werkervaring als medewerker inside sales of verkoopmedewerker binnendienst is een sterke pré. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat voor salaris wordt geboden aan een medewerker inside sales?

sales medewerker

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van werkervaring. Het salaris ligt tussen € 2200,00 bruto per maand en € 3200,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief eventuele bonussen, toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als medewerker inside sales aan de slag?

Je zult in ieder geval over de bovenstaande eigenschappen moeten beschikken, maar zonder commerciële en logistieke werkervaring is dit best lastig. Je kunt eventueel als junior starten als deze vacature beschikbaar is of vanuit de functie van medewerker customer service doorgroeien. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond. Zo kun je in ieder geval jouw basiskennis vergroten. Wil je hier meer over weten? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Kijk naar onze vacatures sales medewerker.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een doorgroei naar medewerker sales buitendienst is mogelijk. Een allround medewerker inside sales kan doorgroeien naar functies zoals expediteur, exportmedewerker. Doorgroei naar een leidinggevende functie is ook mogelijk. Dit zijn functies zoals teamleider of supervisor inside sales.

Kan ik als medewerker inside sales nog cursussen volgen?

Een startende medewerker inside sales kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Inside sales medewerker

Regio Rotterdam
Fulltime
N.v.t.
In overleg

Sales medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Vakantiewerker

Wil jij graag (extra) geld verdienen, werkervaring op doen en ook werken in de leuke en dynamische werkomgeving zoals Schiphol die is dan ben jij de juiste persoon voor de vacature vakantiewerker?
Regio Schiphol
Vakantiewerk
1 2 3 67

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top