Werkgevers

Vacature Platform medewerker Schiphol

Werken tussen de vliegtuigen
De vacature platform medewerker Schiphol werkt in de meest dynamische werkomgeving van Nederland. De platformmedewerker zorgt met name voor het transport van luchtvracht, afhandeling van bagage en het laden en het lossen van de vliegtuigen.

Wat zijn de werkzaamheden van een platform medewerker Schiphol?

De vacature platform medewerker werkt bij een afhandelaar. Een afhandelaar is een logistiek bedrijf gelegen aan het platform en verzorgt voor luchtvaartmaatschappijen de opslag, het transport en laden en lossen van luchtvracht. Je staat oog in oog met de mooiste vrachtvliegtuigen, het mooiste wat er is. Een super leuke en afwisselende baan voor jou in het verschiet met vrijheid!

Als platform medewerker Schiphol kun je als transportmedewerker, ramp agent luchtvracht en bagagemedewerker werken.

Je rijdt als transportmedewerker luchtvracht met speciale transportmiddelen over het platform en vervoert met name vliegtuigplaten en luchtvrachtcontainers. Mocht er geen transportwerkzaamheden zijn dan kan het voorkomen dat de medewerker transport in de loods werkt. De werkzaamheden zijn dan het rijden van heftruck, opbouwen of afbreken van vliegtuigplaten en het laden en lossen van containers.

Voor het beladen en het lossen van het vliegtuig zijn opleidingen vereist. De belader van vliegtuigen wordt ook wel ramp agent luchtvracht genoemd. De ramp agent zorgt met behulp van speciale laad- en losmiddelen en een verzamellijst met daarop luchtvrachtzendingen (manifest) voor het lossen en beladen van het vliegtuig.

Als platform medewerker kun je ook als bagagemedewerker werken. Je zorgt dan voor het laden en lossen van bagage in en uit het vliegtuig.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een platform medewerker Schiphol gevraagd?

Voor het werk als vacature platform medewerker Schiphol ben je verantwoordelijk en fysiek in orde. Een rijbewijs B is vereist. Je werkt volgens een rooster in dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten. Voor het werken bij een afhandelaar is een VGB-screening vereist. Hiertoe dien je minimaal acht jaar officieel in Nederland te wonen. Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift.

Wat voor salaris wordt geboden aan een platform medewerker Schiphol?

Het salaris verschilt per afhandelaar en is afhankelijk van ervaring en de functie. Het salaris ligt tussen de € 1800,00 bruto per maand en de € 2200,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een platform medewerker Schiphol kan bij een afhandelaar ook werken als loodsmedewerker import, heftruckchauffeur, export vliegtuigplatenbouwer. Qua doorgroei is de functie van teamleider of supervisor mogelijk.

Kan ik als platform medewerker Schiphol nog cursussen volgen?

Een platform medewerker Schiphol kan worden opgeleid tot ramp agent luchtvracht. Je zorgt dan voor het beladen en lossen van vliegtuigen.

Als je bij een afhandelaar werkt zul je een aantal cursussen verplicht moeten volgen. Dit zijn onder andere de cursussen medewerker luchtvracht, dangerous goods en heftruck.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Platformmedewerker

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

WerkCentrale Nederland erkend en gecertificeerd

De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.

Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.

NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.

Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.

Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!

Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Oproepkracht

Ben jij flexibel inzetbaar tussen Maandag en Vrijdag? Opzoek naar een leuke (bij)baan die geen dag hetzelfde is? Wil je werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven op Schiphol?
Regio Schiphol
Bijbaan
1 2 3 43
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top