Werkgevers

Werken als Importmedewerker

De logistieke spin in het web
Een importmedewerker of import Schiphol agent zorgt ervoor dat de goederen op de juiste wijze Nederland binnenkomen en bij de ontvanger worden afgeleverd. Wil jij werken als importmedewerker of wil je er meer van weten? Lees dan verder.

Wat zijn de werkzaamheden van een importmedewerker / import Schiphol agent?

Een import Schiphol agent werkt bij een logistieke dienstverlener zoals een expediteur. Via luchtvracht, zeevracht of wegtransport komen de goederen Nederland binnen. Een import Schiphol agent heeft contact met de verzender, de ontvanger, de luchtvaartmaatschappij of rederij, het transportbedrijf en het magazijn. Als de goederen van buiten de EU Nederland binnenkomen moet er een douaneaangifte worden gedaan en hiermee de goederen worden ingeklaard. De importmedewerker kan een simpele douaneaangifte opmaken. Vaak wordt dit gedaan door een declarant.

De import Schiphol agent regelt het transport en zorgt eventueel voor tijdelijke opslag. Alle administratieve werkzaamheden zoals het opmaken van transportdocumenten, douanedocumenten en vergunningen worden afgerond. De ontvanger wordt geïnformeerd over de aankomst van de goederen. Een deel van deze werkzaamheden kunnen ook worden uitgevoerd door het transportbedrijf. De kosten voor invoering, opslag, transport, verzekering, etc. worden verwerkt in het systeem. Deze zijn weer nodig voor de facturatie.

  • Vacatures die voldoen aan importmedewerker, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

Wat wordt van een importmedewerker / import Schiphol agent gevraagd?

Import medewerker
Young woman working with computer

Voor het werk als import Schiphol agent ben je verantwoordelijk, accuraat, klantvriendelijk en oplossingsgericht. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Administratieve logistieke werkervaring is een pré. Het gevraagde opleidingsniveau is MBO. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend. Werken als importmedewerker of een vacature als importmedewerker, start bij WerkCentrale Nederland.

Wat voor salaris wordt geboden aan een importmedewerker / import Schiphol agent?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2200,00 bruto per maand en loopt tot € 3500,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor werk op onregelmatige tijden, overwerk, reiskosten en reserveringen.

Kan ik ook zonder werkervaring als importmedewerker / import Schiphol agent aan de slag?

Dat kan zeker maar dan start je bijvoorbeeld als junior importmedewerker. Je kunt bij WerkCentrale Nederland de basiscursus expediënt volgen. Logistieke werkervaring of een afgeronde opleiding op MBO-niveau is gewenst. Deze cursus duurt 7 dagdelen en binnen 7 weken heb je de cursus afgerond en kun je snel aan de slag. Wil je hier meer over weten neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?

Een importmedewerker kan doorgroeien naar de functie van declarant, exportmedewerker, expediteur, teamleider of zelfs supervisor.

Kan ik als importmedewerker / import Schiphol agent nog cursussen volgen?

Een startende importmedewerker kan onze basiscursus expediënt volgen. Hierbij leer je de basisbegrippen van de logistieke keten, logistieke documenten, douaneaangifte en incoterms (leveringsvoorwaarden). Deelname is bijna een baangarantie. Een ervaren importmedewerker kan de opleiding declarant volgen.

Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Import medewerker

Regio Schiphol
Fulltime
In overleg
In overleg

Logistiek loods medewerker Import

Regio Schiphol
Fulltime
Zo snel mogelijk
In overleg

Importmedewerker junior

Regio Rotterdam
Fulltime
ASAP
In overleg

Import medewerker vacature

Regio Rotterdam
Parttime
Zo snel mogelijk
In overleg
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Pharma medewerker Schiphol

Pharma medewerker Schiphol binnendienst. • Afhandelen van import en export aanvragen voor klanten • Zorgen dat uitgaande en binnenkomende zendingen bekend zijn • Creëren van documentatie volgens de regels • Verzorgen van een representatieve overeenkomst voor nieuwe klanten
Regio Schiphol
Fulltime
1 2 3 65

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top