Werkgevers

De logistieke opleidingen, werken in de logistiek

Nooit uitgeleerd.
WerkCentrale Nederland is de specialist in het uitzenden van logistiek personeel en heeft een breed netwerk aan logistieke uitzendkrachten en opdrachtgevers. De logistieke opleidingen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dit netwerk. Veel uitzendkrachten hebben door onze opleidingen een baan gevonden bij één van onze opdrachtgevers. Sommige uitzendkrachten hebben zich verder ontwikkeld naar leidinggevende functies. Dit is wat WerkCentrale Nederland motiveert. Mensen verder helpen in hun logistieke carrière. Onze logistieke opleidingen zijn daar een belangrijk in. Werken in de logistiek is starten met de logistieke opleidingen van WerkCentrale Nederland!

Welke logistieke opleidingen kan ik volgen?

WerkCentrale Nederland werkt samen met een aantal opleidingsbedrijven. Door deze jarenlange samenwerking zijn sommige opleidingen op maat gemaakt en afgestemd op de praktijk. De volgende logistieke opleidingen kun jij volgen:

  • De basiscursus luchtvracht expediënt
  • Vrachtwagenchauffeur (rijbewijs C, rijbewijs CE, code 95, ADR en opfrislessen)
  • De cursus logistiek medewerker
  • De logistieke cursus heftruckchauffeur
  • De logistieke cursus reachtruckchauffeur
  • De logistieke cursus elektrische pallet truck (EPT)
  • De logistieke cursus medewerker luchtvracht (MLV)

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

WerkCentrale Nederland betaalt de opleidingen. Je werkt als uitzendkracht en lost daarmee de kosten voor de opleiding af. Het aantal te werken uren is afhankelijk van de opleidingskosten. Zolang je werkt en daarmee de opleiding aflost wordt er geen geld van het salaris ingehouden. De meeste opleidingen worden binnen de reguliere uitzendtermijn afgelost en staan een overname of arbeidscontract bij een bedrijf niet in de weg. WerkCentrale Nederland is uniek in de snelheid waarmee jij een opleiding kunt aflossen. Bij WerkCentrale Nederland volg je een opleiding, heb je een baan en na afronding kan het bedrijf jou een contract aanbieden. Dat zijn drie vliegen in één klap. Mooier kan niet om te gaan werken in de logistiek.

Je kunt de meeste opleidingen ook volgen zonder als uitzendkracht te werken. Je betaalt de kosten van de cursus rechtstreeks aan WerkCentrale Nederland en wij bevestigen jouw deelname.

  • Vacatures die voldoen aan bovenstaand, vind je onderaan deze pagina.
  • Alle logistieke vacatures vind je hier.

De basiscursus luchtvracht expediënt

Deze logistieke administratieve opleiding duurt 7 dagdelen en leert je de logistieke keten, luchtvracht, transportdocumenten (waaronder airwaybill), douanedocumenten, douaneaangifte en incoterms (de logistieke leveringsvoorwaarden). Met de basiscursus luchtvracht expediënt kun je als logistiek administratief medewerker aan de slag. Voorbeelden van functies zijn (junior) importmedewerker, (junior) exportmedewerker, medewerker facturatie, logistiek customer servicemedewerker, medewerker gateway, CSUM medewerker en cargo officemedewerker. Voor meer informatie zie onze online informatiefolder. Een mooie begin stap om te werken in de logistiek.

shipping documents

Vrachtwagenchauffeur (rijbewijs C, rijbewijs CE, code 95, ADR en opfrislessen)

WerkCentrale Nederland biedt een ruim aanbod aan opleidingen voor het rijden van vrachtwagen. De opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C of vrachtwagenchauffeur trekker/oplegger rijbewijs CE zijn dure opleidingen. Afhankelijk van het aantal lessen en te volgen (her)examens variëren de kosten van € 2000,00 tot € 4000,00 excl. BTW. WerkCentrale Nederland biedt de mogelijkheid om deze rijopleidingen te volgen. Je werkt als uitzendkracht bij logistieke bedrijven tijdens de opleiding. Na het behalen van het rijbewijs ga je aan de slag als vrachtwagenchauffeur. WerkCentrale Nederland biedt ook code 95, ADR (gevaarlijke stoffen basis) en opfrislessen. De tijdsduur van aflossing van deze opleidingen zijn zeer interessant. Voor meer informatie zie onze online informatiefolder. Werken in de Logistiek!

De cursus logistiek medewerker

De cursus logistiek medewerker is voor logistieke starters die als magazijnmedewerker, loodsmedewerker of als heftruckchauffeur willen werken. De cursus logistiek medewerker duurt 4 dagdelen en leert je de logistieke keten, transport, distributie en opslag van goederen, documenten, douane, fysieke belasting en veiligheid. Hierbij neem je ook deel aan de ééndaagse heftruck/EPT-cursus en cursus medewerker luchtvracht. Met deze cursus ga je als magazijnmedewerker of als loodsmedewerker aan het werk. Werken in de logistiek dat Start via WerkCentrale Nederland.

Cursus heftruckchauffeur

werken in de logistiek

Voor het rijden van heftruck is een heftruckdiploma of certificaat vereist. Deze ééndaagse cursus bestaat uit een theoriedeel (de heftruck, hefbelasting en veiligheid) en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel leer je veilig te rijden, vracht op te pakken en wegzetten op locatie (op de grond en in stellingen). Werken in de logistiek als heftruckchauffeur?

Cursus reachtruckchauffeur

Voor het rijden van reachtruck is een reachtruckdiploma vereist. De cursus reachtruckchauffeur kan afhankelijk van ervaring in één dag of meerdere dagen worden afgerond. De cursus reachtruckchauffeur bestaat uit een theoriedeel (de reachtruck, hefbelasting en veiligheid) en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel leer je veilig te rijden, vracht op te pakken en wegzetten op locatie (op de grond en in stellingen). Werken in de logistiek als reachtruckchauffeur?

Cursus elektrische pallettruck (EPT)

Voor het werken in een magazijn of loods maak je gebruik van een elektrische pallettruck (EPT). Deze cursus is los te volgen of in combinatie met de cursus heftruckchauffeur of cursus reachtruckchauffeur. De cursus EPT is met name een theoriecursus. Voor veel bedrijven is een certificaat verplicht.

Cursus medewerker luchtvracht (MLV)

Voor iedere medewerker die met luchtvracht werkt of in aanraking komt met luchtvracht is deze cursus verplicht. De cursus duurt een dagdeel en leert je met name over veiligheidszaken en hoe te handelen bij verdachte – of noodsituaties. Dit is een must om te werken in de logistiek.

Hoe kan ik reageren?

Je kunt op onze website meer informatie vinden over onze opleidingen. Je kunt dan ook op specifieke functies reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.

Deze vacatures vind je misschien interessant

Heftruckchauffeur Rotterdam

Regio Rotterdam
Fulltime
Per direct

Reachtruckchauffeur Rotterdam

Regio Rotterdam
Fulltime
Maart 2021

Reachtruckchauffeur Schiphol

Regio Schiphol
Fulltime
Vandaag

Heftruck Chauffeur

Regio Schiphol
Fulltime
Asap

WerkCentrale Nederland erkend en gecertificeerd

De NBBU-cao en ABU-cao zien erop toe dat haar leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU-cao en confirmeert zich hieraan.

Zij houden cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao voor o.a. uitzendkrachten in de uitzendbranche op een correcte manier worden gehanteerd. Deze controle wordt uitbesteed aan een gerenommeerd accountantskantoor die ter plekke 1 à 2 keer per jaar controles uitvoert. Hierbij wordt naar de wet- en regelgeving gekeken en of de cao juist gehanteerd wordt. Hieruit komt een NEN-certificering 4400-1 naar voren.

NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk (stichting normering arbeid). Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. Het voorkomen van fraude en illegaliteit in de uitzendbranche is het idee daarachter.

Om nog meer vertrouwen uit te stralen plaatst WerkCentrale Nederland elke maand op haar site een WKA-verklaring (wet keten aansprakelijkheid). De WKA is een regelgeving vanuit de overheid waarmee men zich verzekert van betaling van de verschuldigde loonheffingen alsmede omzetbelastingen.

Kortom, flex-organisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU!

Tevens is WerkCentrale Nederland lid van ACN de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.

Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Customer service specialist

Customer service specialist Rotterdam. Je ontzorgt onze klanten van A-Z m.b.t. hun warehousing and value added service wensen. Hiertoe zorg je voor de juiste documenten (douane, airway bills enz. enz.) en stem je af met de Warehouses, wegvervoerders en andere leveranciers. Uiteraard leg je alles goed vast in het systeem. De verdeling van het werk doe je samen met je teamgenoten; jullie zijn allemaal allround en kunnen elkaar goed ondersteunen.
Regio Rotterdam
Fulltime
1 2 3 43
Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top